Politieberichten

Utrecht, 12-07-2006

Politieonderzoek naar vermeende bedreiging Veenendaler

VEENENDAAL - De politie heeft het onderzoek naar de bedreiging van een

39-jarige inwoner van Veenendaal afgerond. Vrijdag 16 juni meldde de Veenendaler dat er bij hem aan de deur was aangebeld en dat onbekenden hem bedreigd hadden en racistische leuzen naar hem hadden geroepen.

De man had zich hierdoor bedreigd gevoeld en belde direct de politie. Ook was hij de groep zelf achterna gegaan met waarschijnlijk de bedoeling de inmiddels gealarmeerde politie daarheen te leiden. Een zoektocht in de buurt van de politie bleef overigens zonder resultaat.

Uit politieonderzoek is niet gebleken dat er sprake was van bedreiging of het roepen van racistische leuzen. De jongeren hebben zich na een WK-voetbalwedstrijd vervelend gedragen voor de woning van de Veenendaler.

De jongeren die bij het incident betrokken waren, hebben zich zelf met hun ouders bij de politie gemeld. Het betreft een groep jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 15 jaar, afkomstig uit Veenendaal en Elst.

De jongeren verklaarden zelf ook bang te zijn geweest toen de Veenendaler achter hen aan was gerend. Het achtervolgen van de jongeren had grote indruk op hen gemaakt.

Vrijdag 7 juli heeft er nog een gesprek plaatsgehad tussen de Veenendaler, de jongeren en hun ouders.

Veel te hard

DOORN- Op zondag 8 juli raakten 7 motorrijders hun rijbewijs kwijt omdat ze veel te hard hadden gereden. Op zondagmiddag was een onopvallend surveillancevoertuig aan het surveilleren op de Langbroekerweg tussen Doorn en Langbroek. De agent zag hier 7 motorrijders met een behoorlijk snelheid rijden en na meting bleek dat de motorrijders een gemiddelde snelheid hadden tussen de 137 en boven de 180 terwijl de toegestane snelheid hier 80 kilometer per uur is. Bij het veer bij Culemborg moesten de motorrijders stoppen en kon de agent hen aanspreken. Van de 7 motorrijders is het rijbewijs ingenomen. De motorrijders gaven zelf ook aan dat ze het echt te bont hadden gemaakt.