Politieberichten Eemland noord, 09.35 uur

Utrecht, 12-07-2006

Te snel

SOEST De Regionale Verkeersdienst heeft dinsdag 11 juli, tussen 13.50 en 16.00 uur, een snelheidscontrole gehouden op de Vredehofstraat in Soest.

Er werden 1800 passerende automobilisten gecontroleerd. 131 Bestuurders reden sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De top lag op 74 kilometer per uur.

Te gretig

BAARN De politie heeft dinsdagmiddag om 16.05 uur een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal in een winkel aan de Eemnesserweg.

Personeel van de winkel zag dat drie jongens levensmiddelen in de rugzak van de verdachte stopten. De man liep hierna zonder af te rekenen de winkel uit. De andere jongens zagen kans om de winkel te verlaten. De levensmiddelen met een waarde van 51 euro werden teruggeven aan de winkeleigenaar. De winkeldief werd ingesloten in het politiebureau.

Te veel alcohol

SOEST De politie heeft woensdag 12 juli om 03.20 uur een 22-jarige inwoner van Huizen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De agenten zagen de man op een bromfiets rijden op de Julianalaan. De man had geen helm op en de bromfiets was aan de voorzijde niet voorzien van verlichting. Hij probeerde nog aan een controle te ontkomen maar werd kwam ten val op de kruising van de Julianalaan met de Bergstraat. Bij controle op de ademtestapparatuur bleek hij 525 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben. De bromfiets werd voor nader onderzoek inbeslaggenomen. Hij kreeg een proces-verbaal.