Politieberichten Eemland zuid

Utrecht, 12-07-2006

Winkeldiefstal

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagmiddag om 17.15 uur een 15-jarige inwoner van Woudenberg aangehouden voor het plegen van een diefstal uit een winkel op de Utrechtsestraat.

De jongen werd betrapt op het stelen van onderkleding ter waarde van 36 euro en werd door het winkelpersoneel aangesproken en overgedragen aan de politie.

De jongen kreeg een proces-verbaal en een winkelverbod en werd door één van zijn ouders opgehaald van het politiebureau.

Geen alcohol op straat

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagavond om 21.10 uur een 57-jarige Amersfoorter aangehouden omdat hij alcohol dronk op de openbare weg.

De surveillerende agenten zagen dat de man op een bankje in het park langs de Stadsring een aangebroken fles jenever bij zich had. De man wilde de fles niet weggooien of overdragen aan de agenten waarna hij werd aangehouden.

Hij kreeg een bekeuring en mocht daarna het politiebureau weer verlaten. De jenever bleef achter op het bureau.

Aangehouden voor brandstichting

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagavond 11 juli om 21.45 uur een 15-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden voor betrokkenheid bij een brandstichting op de Dorresteinseweg.

Politieagenten ontdekten op het terrein van Quick een containerbrandje in een kliko en stelden een onderzoek in. Drie jongens die op het terrein liepen vluchtten weg bij het zien van de agenten maar één van hen kon worden aangehouden. De jongen is ingesloten in het politiebureau. Het onderzoek naar de andere daders en mogelijke betrokkenheid bij meerdere brandstichtingen wordt voortgezet.