Politie Haaglanden

persberichten 12 juli

Haaglanden, 12-07-2006

Jongetje verdronken

Den Haag Een 3-jarig jongetje is op dinsdag 11 juli rond 16.00 uur op de Laakkade verdronken. Na een klein uur te zijn vermist, werd het Haagse slachtoffertje in een sloot in de buurt van zijn huis gevonden. De politie startte direct reanimatie. Het jongetje is later in het ziekenhuis overleden.
Jongeman rijdt op gestolen bromfiets

Rijswijk Dinsdag 11 juli rond 20.45 uur zagen agenten over de Schaapweg een jongeman zonder helm op een bromfietser rijden. Ook de bromfiets had geen verzekeringsplaat. De 18-jarige Poeldijker werd staande gehouden en hij kon geen identiteitbewijs of bromfietscertificaat tonen. De verdachte gaf een valse naam op en wilde er vandoor gaan, maar dit konden de politiemensen voorkomen. Bij verificatie van het framenummer bleek dat de bromfiets gestolen was. De bromfiets is in beslag genomen. De Poeldijker werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Twee jongens aangehouden voor fietsendiefstal

Delfgauw Dinsdag 11 juli rond 14.30 uur kreeg de politie een melding dat enkele jongens in het park aan de Nooreindseweg de crossfiets van een 9-jarig jongetje uit Delfgauw hadden gestolen. De jongen had tijdens het spelen in het park zijn fiets even neergelegd en zag dat zijn fiets werd meegenomen. De agenten namen polshoogte in het park en zagen op een bankje in de Delftse Hout een groep jongeren zitten die aan de signalementen voldeden. Twee van hen, 16 jaar en afkomstig uit Den Haag, werden aangehouden op verdenking van diefstal. De crossfiets werd in de bosjes teruggevonden.

Zonder APK komt duur te staan

Wassenaar - Een 57-jarige man uit Leiden is 11 juli rond 21.45 uur aangehouden op de Rijksstraatweg, omdat zijn APK was verlopen. Ook waren er van het voertuig geen verzekeringsgegevens bekend. Uit nader onderzoek bleek dat de bestuurder reed zonder geldig rijbewijs. Voor de drie overtredingen is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietsster komt lelijk ten val

Leidschendam - Dinsdag 11 juli om 14.15 uur is op de Burgemeester Banninglaan een 33-jarige bromfietsster uit Leidschendam gewond geraakt. De vrouw reed op een betonnen paal en door de val schoot de helm van haar hoofd. De politie zag het incident gebeuren en kon snel hulp bieden. Het slachtoffer raakte bewusteloos. Het slachtoffer is met diverse verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis.

Verdachten poging straatroof aangehouden

Rijswijk Dinsdagochtend 11 juli rond 10.30 uur zijn een 17-jarige Hagenaar en een Rijswijker aangehouden voor een poging straatroof met geweld op de Prinses Irenelaan. Het tweetal bedreigde een 15-jarige Rijswijker en eisten zijn telefoon. De jongeman gaf hieraan geen verhoor en rende weg. De twee verdachten liepen achter hem aan. De politie was al snel gealarmeerd en zette de achtervolging in richting het Bogaardplein. Een van hen, de 17-jarige Rijswijker, probeerde zich aan de aandacht van de agenten te onttrekken, maar werd al snel gevonden achter een stelling met bloemen. Een politiehelikopter hield vanuit de lucht toezicht op het gebied. De 17-jarige Hagenaar werd bij een van de winkels getraceerd en in de kraag gevat.

Beschonken chauffeur met openstaande boetes

Den Haag Op dinsdag 11 juli omstreeks 22.15 uur hielden surveillerende agenten op de Waldeck Pyrmontkade een 32-jarige Haagse automobilist staande voor een alcoholcontrole. Bij ademanalyse blies de man 520 ug/l. Aan het bureau bleek dat de verdachte gesignaleerd stond voor een onherroepelijk vonnis van 852,= of 14 dagen hechtenis. Hij is ingesloten.

Winkeldiefjes stelen speelgoed

Den Haag Drie jongens, een van 8 en twee van 11, zijn door de politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal op de Oude Kustlijn. De jongens werden betrapt bij het stelen van divers speelgoed bij een speelgoedwinkel. De ouders van de jongens zijn geïnformeerd.