Gemeente Hellendoorn


Informatiebijeenkomst Ontwikkeling kampeerterrein Haarweg te Daarle

Op maandag 10 juli 2006 is een informatiebijeenkomst georganiseerd in het dorpshuis 'n Kadiek te Daarle. Omwonenden zijn daar geïnformeerd aangaande het verzoek van de heer Abbink uit Vriezenveen om ter plaatse aan de Haarweg een kampeerterrein te kunnen ontwikkelen. Tijdens de bijeenkomst lichtten medewerkers van de gemeente toe, hoe het plan tot nu toe beoordeeld is. De gevraagde ontwikkeling is haalbaar vanuit het streekplan en vanuit het provinciale reconstructieplan. Ook voor wat betreft de milieueisen is het plan haalbaar. Nader onderzoek is nodig naar ondermeer de ontsluiting, bodem, archeologie, flora en fauna, luchtkwaliteit, afvoer afvalwater, economische haalbaarheid.

De verschillende onderzoeken zullen vertaald worden in een bedrijfsnatuurplan. Uit de onderzoeken zal moeten blijken, dat de plannen haalbaar zijn. Vervolgens heeft de heer Abbink met zijn adviseur, de heer van der Reest de plannen voor zover ze nu zijn uitgewerkt nader toegelicht. Gepland is een "landschapscamping" met circa 400 plaatsen uitgevoerd in een plattelandsstijl, naar de mening van de aanvrager passend in het omliggende agrarische landschap gericht op kamperen door families. De presentatie is bijgevoegd in bijgaand bestand (3,3 MB) en kunt u inzien met het programma acrobat reader.

Na de toelichting was er gelegenheid tot het stellen van vragen. Veel van de vragen richtten zich op het waarom op deze plek, de ontsluiting, de natuurwaarden en de verwachte overlast voor de omwonenden. De formele procedure tot realisatie kan pas starten nadat het plan verder is uitgewerkt en het college van Burgemeester en Wethouders positief heeft besloten. Om het plan verder vorm te kunnen geven is er tot 1 september 2006 de gelegenheid tot het indienen van reacties, te richten aan het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 200, 7440 AE Nijverdal. De aanvrager krijgt de reacties en hij zal deze betrekken bij de verdere planvorming
Open presentatie haarweg 10 juli in nieuw window presentatie haarweg 10 juli