Politieberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 12-07-2006

Aanrijding letsel

UTRECHT Dinsdagmiddag vond op de Sorbonnelaan een aanrijding tussen twee autos plaats.

Hierbij raakte een vrouw gewond.

Rond 14.50 uur reed een 34-jarige vrouw met haar auto over de Sorbonnelaan. Ter hoogte van de kruising met de Weg tot de Wetenschap gaf de vrouw geen voorrang aan een van rechts komende 25-jarige bestuurder van een bestelbusje. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de vrouw gewond raakte en voor behandeling naar het ziekenhuis moest.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een auto-inbraak op de Lange Nieuwstraat.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Lange Nieuwstraat een man bij een auto staan waarvan een ruit was ingeslagen. Op het moment dat de agenten de auto keerden rende de man hard weg. De achtervolging werd ingezet en na een korte sprint kon de 33-jarige verdachte uit Utrecht in een portiek aan de Vrouwjuttenhof worden aangehouden. In de auto werd op de vloer een laptop aangetroffen. De Utrechter is voor verhoor ingesloten op het bureau.

Hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld

UTRECHT In een woning aan het Willem van Abcoudeplein heeft de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

De politie startte omstreeks 16.30 uur een onderzoek omdat er informatie was binnengekomen over een mogelijke hennepkwekerij in een woning aan het Willen van Abcoudeplein. Bij de woning werd in eerste instantie niet opengedaan. Op het moment dat een timmerman het slot open begon te maken hoorde de agenten iemand in de woning roepen dat hij er aan kwam. Een 41-jarige man uit Zoetermeer deed de deur open en de agenten startte een onderzoek in de woning. Op de eerste verdieping werden 344 hennepplanten aangetroffen. Verder onderzoek in de woning leverde op de tweede etage een andere hennepkwekerij van 270 planten op.

Alle planten en de complete apparatuur werd in beslag genomen. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. De 42-jarige man werd aangehouden. Een tweede verdachte 23 jaar uit Schagen - komt zich vandaag op het bureau melden.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Twijnstraat heeft de politie dinsdagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Omstreeks 16.35 uur zag personeel van de winkel een man zich verdacht gedragen. Uiteindelijk wilde de man met een groot aantal pakken koffie de winkel - zonder af te rekenen - verlaten. De 47-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Dinsdagmorgen werd een vrouw beroofd van een deel van de dagopbrengst van een winkel aan de Roelantdreef.

Een 40-jarige vrouw uit Utrecht bracht omstreeks 11.30 uur geld weg van een winkel aan de Roelantdreef. Op het moment dat de vrouw uit haar auto wilde stappen werd de tas waar het geld in zat uit haar handen getrokken. Gelukkig kon de vrouw de tas nog deels vasthouden waardoor hij scheurde en een deel van het geld op straat terecht kwam. De overvaller griste wat geld van de straat en rende weg.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.