Gemeente Stadskanaal

Tijdelijke raadscommissie Wet maatschappelijke ondersteuning

De raad van de gemeente Stadskanaal heeft een tijdelijke commissie ingesteld. Deze commissie is samengesteld uit leden van de raad. De gemeenten zijn vanaf 2007 langzaam maar zeker verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het gaat hierbij om een grote en zware operatie voor alle gemeenten. In verband met de complexiteit van het beleid en de uitvoering van deze wet heeft de raad deze tijdelijke commissie ingesteld, die zich speciaal hiermee bezig gaat houden en de raad gaat adviseren.

Bouwplannen

Er zijn lichte en reguliere bouwvergunningen met ieder een eigen beslissingstermijn. Deze termijnen zijn voor een lichte bouwvergunning zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. In de periode van 29 juni t/m 5 juli 2006 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend:

Stadskanaal

* Nachtegaalhof 4, voor het uitbreiden van de woning en garage, d.d. 30 juni

* Wielewaalhof 96, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 3 juli
* Margrietlaan 3, voor het verbouwen van de CBS Anne de Vriesschool, d.d. 4 juli

* Beatrixstraat 37, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 5 juli
* Raadhuisplein ong., voor het geheel oprichten van een podium, d.d. 4 juli

Onstwedde

* Tellingerweg 4, voor het tijdelijk bewonen van de garage, d.d. 4 juli

* Dwarstukkerweg tussen nummer 7 en 8, voor het bouwen van een tweede bedrijfswoning, d.d. 4 juli

Alteveer

* Höchterweg 8, voor het bouwen van een paardenstal, d.d. 3 juli
* Höchterweg 3, voor het slopen van het woongedeelte van de boerderij, d.d. 4 juli

* Veenhofsweg 55, voor het bouwen van een garage, d.d. 29 juni.

Mussel

* Zandtangerweg 63 en 63A, voor het gedeeltelijk verbouwen van het bedrijfspand, d.d. 29 juni

* Zandtangerweg 63 en 63A, voor het gedeeltelijk slopen van het bedrijfspand, d.d. 29 juni.

Vledderveen

* Vledderweg 9, voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit, d.d 29 juni.

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belangstellenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Voor nadere informatie over deze bouwplannen kunt u contact opnemen met bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Ruimtelijke ordening

De burgemeester van de gemeente Stadskanaal maakt bekend, dat met ingang van 12 juli 2006 gedurende zes weken bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal ter inzage ligt:
* het verzoek van mevrouw G. Wilts, Hoofdkade 102 in Stadskanaal om vrijstelling voor het plaatsen van een terras op het perceel Hoofdkade 104A in Stadskanaal

* het verzoek van de heer H.J. Weggeman, Delving 41 in Akersloot om vrijstelling voor het verbouwen van een voormalige boerderij/opslagruimte op het perceel Gaardeniersweg 0 ong. in Stadskanaal. Dit per-ceel is kadastraal bekend gemeente Onstwedde, met de kadastrale aanduiding B 11672 ged.

* het verzoek van de heer H.J. Weggeman, Delving 41 in Akersloot om vrijstelling voor het bouwen van 6 bergingen ten behoeve van bestaande appartementen op het perceel Hoveniersweg 3 in Stadskanaal.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de vrijstelling te verlenen.

Ook ligt ter inzage:

* het verzoek van de heer J.F. Tanghe, Stuurboord 56 in Stadskanaal om vrijstelling voor het uitbreiden van de woning op het perceel Stuurboord 56 in Stadskanaal

* het verzoek van de heer B.J. Schlimback, Stuurboord 58 in Stadskanaal om vrijstelling voor het uitbreiden van de woning op het perceel Stuurboord 58 in Stadskanaal.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de vrijstelling te verlenen.

Als u het niet eens bent met deze voornemens, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van 13 juli t/m 23 augustus 2006 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Voor nadere informatie over deze bouwplannen kunt u contact opnemen met bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Vaststelling bestemmingsplan Ceresdorp-Dideldom

Burgemeester en wethouders van Stadskanaal maken bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 juni 2006 het bestemmingsplan Ceresdorp-Dideldom gewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied omvat globaal het Ceresdorp (tot de Tolhoeksweg), de Spoorsingel, de Oosterstraat en het bedrijventerrein Dideldom.
Een van de bedoelingen van het bestemmingsplan is om de planologisch juridische regeling voor het gebied te actualiseren en te uniformeren. Het plan gaat de nog geldende planologische regelingen voor het gebied vervangen.

De door de raad ten opzichte van het ontwerp van het plan aangebrachte wijzigingen hebben betrekking op de volgende onderdelen:
* hoofdstuk 4.4; 4.8 en 6.3 van de toelichting zijn tekstueel aangepast

* de artikelen 3 t/m 6; 8.2.2; 9.3; 10.2; 21.2 en 32 zijn gewijzigd
* de op de plankaart aangegeven bestemming van de percelen Brugstraat 4 en Schoolstraat 9-10 zijn gewijzigd.

De wijzigingen zijn samengevat in een bijlage bij het besluit van de raad.

Raadplegen stukken

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Ceresdorp-Dideldom en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 13 juli 2006 gedurende zes weken bij het publieksbureau in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal ter inzage (op donderdagavond tot 20.00 uur). Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op de website www.stadskanaal.nl, onder wonen en leven, hoofdstuk plannen en projecten.

Als u het niet eens bent

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont daar redelijkerwijs niet toe in staat te zijn geweest, schriftelijk of mondeling bedenkingen inbrengen bij Gedeputeerde Staten van Groningen. Schriftelijke bedenkingen kunt u sturen naar Postbus 630, 9700 AP Groningen. Voor mondelinge bedenkingen kunt u contact opnemen met de provincie, telefoonnummer (050) 316 44 74 of (050) 316 47 92. Ook een ieder die bedenkingen heeft tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen kan daartegen bedenkingen inbrengen bij Gedeputeerde Staten.

Uitwegvergunningen

In de periode van 28 juni t/m 5 juli 2006 zijn de volgende uitwegvergunningen verleend:
Stadskanaal

* Poststraat bij 12A, d.d. 28 juni

* Julianastraat 28, d.d. 3 juli.

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening bij burgemeester en wethouders worden ingediend. Voor nadere informatie over deze verleende uitwegvergunningen kunt u contact opnemen met bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage:
de openbare kennisgeving en ontwerpbeschikking inzake de aanvraag van:
* Maatschap Migchels, in Onstwedde. Het gaat om een revisievergunning (een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning) voor een pluimveehouderij en akkerbouwbedrijf aan de Veenhuizerweg 6 in Onstwedde.

Burgemeester en wethouders zijn van plan op deze aanvraag een positief besluit te nemen. In het belang van de bescherming van het milieu is een aantal voorschriften gesteld.

Iedereen die zich niet kan verenigen met deze ontwerpbeschikking kan zowel mondeling als schriftelijk, vóór 24 augustus 2006, een zienswijze indienen. Als u behoefte heeft aan het beleggen van een openbare zitting, dan horen wij dat graag vóór 3 augustus 2006 van u. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Kapvergunningen

Op 4 juli 2006 zijn de volgende kapvergunningen verleend. Stadskanaal

* Scheepswerfstraat 50, 1 boom

* H.J. Kniggekade 40, 1 boom

* Hoofdstraat 32, 1 boom

* Frankrijklaan 16, 1 boom

* Electronicaweg 1, 4 bomen.

Onstwedde

* Kampweg 2, 2 bomen

* Esweg 8, 1 boom.

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Kennisgeving monumentenwet

Renovatie Sluis bij eerste Springverlaat

De burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend, dat op grond van artikelen 11 en 16 van de Monumentenwet, artikel 54 van de Woningwet evenals de Algemene wet bestuursrecht een wijzigingsvergunning is verleend aan:

* Waterschap Hunze en Aa's voor het renoveren van de sluis, het eerste Springverlaat, bij de Unikenstraat 98 in Stadskanaal, d.d. 12 juli 2006.

Een ieder kan, binnen zes weken na datum van vergunningverlening, tegen deze beschikking
beroep aantekenen. Men dient het beroepsschrift dan in bij de Rechtbank Groningen, sector
bestuursrecht, postbus 150, 9700 AD Groningen. Mocht u een spoedeisend belang hebben, dan kunt in uw beroepschrift ook verzoeken om een schorsing van de beschikking of om het treffen van een voorlopige voorziening. Voor nader informatie over deze vergunning kunt u contact opnemen met de heer R. Smit,
T (0599) 631 440.

Informatiebijeenkomsten

Informatieavond Tellingerweg

Deze zomer zal de Tellingerweg in Onstwedde van een asfaltlaag worden voorzien. Door OCREA is aangegeven dat het wenselijk is een aantal verkeersmaatregelen te treffen tegen te hoge snelheden van het autoverkeer. Tijdens een informatieavond op maandag 17 juli in de 'd Ekkelkaamp in Onstwedde willen wij met u van gedachten wisselen over mogelijk toe te passen verkeersmaatregelen. Wij nodigen u uit deze informatieavond bij te wonen. De avond begint om 19.30 uur.

Verandering inrichting Van der Velde Zandwinning

Op dinsdag 18 juli 2006 organiseert de gemeente Stadskanaal samen met Zandwinningsbedrijf Van der Velde een informatiebijeenkomst over de verandering van de inrichting van Van der Velde. De informatiebijeenkomst vindt plaats in de Drijscheer in Alteveer en begint om 19.30 uur.

Terinzagelegging

Ontwerp voor de Verordening maatschappelijke ondersteuning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van 15 juli gedurende zes weken het ontwerp voor de Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning voor een ieder ter inzage ligt in het publiekbureau van het gemeentehuis. Gedurende die periode kan een ieder zienswijzen over die verordening indienen.

De conceptverordening is ook op internet te raadplegen op: http://www-regels-stadskanaal.nl/regelingen/verordening_voorzieningen_ maatschappelijke_ondersteuning_stadskanaal

Verkeersstremming Nautilusweg en N366

Voor de uitbreiding van het Bedrijvenpark Stadskanaal wordt een nieuwe toegangsweg aangelegd naar de Nautilusweg in Stadskanaal. In de Nautilusweg wordt daarom bij de kruising met de Borgenweg een rotonde aangelegd.

In verband hiermee is de Nautilusweg tussen de Atlantislaan en de aansluiting op de N366 afgesloten vanaf maandag 17 juli 2006 tot en met vrijdag 22 september 2006. Tijdens de werkzaamheden is geen rijverkeer mogelijk op het betreffende weggedeelte. Het verkeer wordt met borden omgeleid. De Vogelwijk en de Borgen zijn in die periode bereikbaar via de Atlantislaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer A. IJbema, T (0599) 631 631.

Tevens wordt op 28 augustus door de provincie Groningen gestart met de reconstructie van de aansluiting N366-Nautilusweg en het groot onderhoud aan de N366 van de van Boekerenweg bij Stadskanaal tot en met de Kruis-straat in Musselkanaal. In de periode van 28 augustus tot en met vrijdag 22 september, wordt hiervoor de N366 afgesloten van de Van Boekerenweg tot en met de Kruisstraat. Deze stremming wordt door de provincie Groningen nader aangekondigd.


* 12 juli 2006