Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Arnhemmer aangehouden op verdenking inbraak

Publicatiedatum: 12-7-2006 10:40:48

Duiven - De politie heeft dinsdagavond een 18-jarige Arnhemmer aangehouden. De man wordt ervan verdacht ingebroken te hebben in een woning in Duiven. Omstreeks 20:55 uur kreeg de politie een melding dat de achterdeur van een woning, waarvan de bewoners op vakantie waren, vernield zou zijn. Een getuige had de Arnhemmer weg zien rennen nadat er glasgerinkel was gehoord. Toen de politie ter plaatse kwam, zag de getuige de Arnhemmer iets verderop staan. Agenten konden de man aanhouden en overbrengen naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles Rivierenland

Publicatiedatum: 12-7-2006 10:40:21

Westervoort / Duiven / Giesbeek / Babberich - Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Gelderland-Midden heeft dinsdag op een aantal plaatsen in het district Rivierenland verkeerscontroles gehouden.
Westervoort - Het VHT controleerde van 09:00 uur tot 10:30 uur aan de Klapstraat ter hoogte van de Broekstraat (binnen de bebouwde kom). Van de 100 passanten reed er niemand te snel. Zeven bestuurders kregen een boete voor het niet dragen van de gordel en er werd een boete gegeven voor het niet dragen van de helm.
Tussen 10:30 uur en 11:30 uur controleerde het VHT aan de Hamersestraat ter hoogte van de Brouwerslaan (binnen de bebouwde kom). Van de 200 gecontroleerde voertuigen hadden zes personen geen gordel om en kregen hiervoor een bekeuring. Ook hier constateerde het VHT geen snelheidsovertredingen. Wel werd er tweemaal een bekeuring gegeven voor de constructiesnelheid van de bromfiets. Duiven - Het VHT controleerde tussen 12:00 en 14:00 aan de Saturnus, ter hoogte van Venus (binnen de bebouwde kom). Van de 150 passanten reden er zes te snel met een hoogst gemeten snelheid van 68 km/uur. Tevens werd er tweemaal bekeurd voor de constructiesnelheid van de bomfiets en tweemaal voor het niet dragen van de gordel. Giesbeek - Op de Zwalmstraat ter hoogte van de Rivierweg controleerde het VHT van 14:00 uur tot 15:30 uur. Het VHT constateerde hierbij geen snelheidsovertredingen. Wel werden er twee bekeuringen gegeven voor het niet dragen van de gordel en tweemaal voor het niet dragen van de helm.
Babberich - Het VHT controleerde tussen 17:30 uur en 19:00 uur aan de Beekseweg ter hoogte van de Veldhuizenseweg (buiten de bebouwde kom). Het VHT constateerde hier geen overtredingen.
Tussen 19:30 uur en 21:30 uur werd gecontroleerd aan de Rivierweg (buiten de bebouwde kom). Van de 135 passanten reden er vijf te snel met een maximum gemeten snelheid van 104 km/uur. Daarnaast werd er een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol waarbij het alcoholpromillage lag op 0,63.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijbewijs Arnhemmer ingevorderd

Publicatiedatum: 12-7-2006 10:39:58

Elst/Huissen /Arnhem - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag het rijbewijs van een 60-jarige Arnhemmer ingevorderd. Agenten zagen de man omstreeks 05:15 uur slingerend in zijn personenauto over de A325 en de Pleijweg rijden. Omdat de politie het vermoeden had dat de man onder invloed van alcohol was, gaven ze net voor de afslag Huissen een stopteken. Bij de eerste blaastest bleek dat de man teveel alcohol gedronken zou hebben. De Arnhemmer is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Omdat de man niet in staat was een correcte blaasproef te ondergaan, is bij hem een bloedproef afgenomen. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een rijverbod van twaalf uur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jongens (14 en 16) aangehouden in Heteren

Publicatiedatum: 12-7-2006 10:39:32

Heteren - De politie heeft dinsdagavond twee jongens van 14 en 16 jaar oud uit Renkum in Heteren aangehouden. De jongens stonden omstreeks 19:30 uur samen met nog wat jongeren op de Randwijkse Rijndijk. Toen de politie hun identiteitspapieren wilde controleren, kon de 14-jarige geen identiteitspapieren overhandigen. De agenten wilden de jongen mee naar het politiebureau nemen om de identiteit te achterhalen. De jongen verzette zich hiertegen. De 16-jarige probeerde de aanhouding van de 14-jarige te voorkomen. Beide jongens zijn daarna aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar ook de ouders zijn ingelicht. De politie onderzoekt de zaak verder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vrouw verdacht van huiselijk geweld

Publicatiedatum: 12-7-2006 10:38:41

Lingewaard - De politie heeft dinsdagochtend een 50-jarige vrouw uit de gemeente Lingewaard aangehouden in verband met huiselijk geweld. De vrouw zou haar 50-jarige man, inwoner van de gemeente Lingewaard, geslagen hebben. De man deed hiervan dinsdagochtend omstreeks 09:00 uur aangifte. De man en vrouw zouden onenigheid hebben gehad, waarna de vrouw de man in het gezicht zou hebben geslagen. De 50-jarige vrouw is aangehouden. De politie onderzoekt de zaak verder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Politie zoekt getuigen aanrijding woensdag 5 juli
Publicatiedatum: 12-7-2006 10:38:16

Nijkerk - De politie zoekt getuigen van de aanrijding van woensdag 5 juli op de rotonde aan de Holkerweg waar je de Arkhemeenweg op kunt rijden. Hierbij raakte een 46-jarige man uit Bunschoten Spakenburg gewond. De man reed op zijn bromfiets de rotonde op toen hij rechts werd aangereden een nog onbekende bestuurder van een personenauto. Het gaat hierbij vermoedelijk om een rode personenwagen waarin een man zat met blond, halflang haar tot aan zijn schouders. Na de aanrijding stak de bestuurder beide middelvingers op naar het slachtoffer en reed door. De 46-jarige man had bij de aanrijding een botje gebroken in zijn linkerelleboog en een aantal schaafwonden. Tevens is zijn bromfiets beschadigd. Nadat de man was gevallen werd hij geholpen door een tweetal mensen. Mogelijk hebben deze twee mensen of andere personen meer gezien. U kunt contact opnemen met de politie bij u in de buurt of via telefoonnummer 0900-8844.