VVCR traint 1000 chauffeurs KPN na succesvolle proef

Vvcr

VVCR traint 1000 chauffeurs KPN
na succesvolle proef

VVCR traint nog dit jaar 1000 leaserijders van KPN Zakelijke Markt volgens de methode van 'Het Nieuwe Rijden'. Na een succesvolle proef onder monteurs in Zwolle is een brandstofbesparing gerealiseerd van circa 10 % en is de CO2-uitstoot navenant verminderd.

Het Nieuwe Rijden
VVCR leert op een ontspannen en adequate wijze wat de voordelen zijn van Het Nieuwe Rijden en hoe dit in de praktijk toegepast kan worden. Na afloop van de training rijden cursisten veiliger, zuiniger, bewuster en met meer plezier. En dit alles zonder tijdsverlies. Cursisten zijn na afloop van de training erg enthousiast en gaan de rijstijltips van Het Nieuwe Rijden ook in hun privé auto toepassen.

Milieubewust
KPN Zakelijke Markt(ZM), een divisie van de vaste telefonie van KPN, is zeer betrokken bij het milieu en probeert daarom zoveel mogelijk te doen om de uitstoot van CO2 te beperken. Om dit ook in de praktijk aan te tonen werkt KPN ZM volgens de milieunorm ISO 14001. Het wagenpark van ZM telt circa duizend auto's. Milieubewuster rijden is dus een goede manier om bij te dragen aan een beter en gezonder milieu.
KPN heeft gekozen voor VVCR vanwege haar jarenlange expertise en ervaring, haar landelijke dekking met betrekking tot circuits en opleidingscentra, alsmede de succesvolle proef in Zwolle.

Registratie rijgedrag
Arval - de leasemaatschappij van KPN - registreert het nieuwe rijgedrag zodat eventueel bijgestuurd kan worden. Zij meten niet alleen het brandstofverbruik, maar houden ook de status van reparatie, onderhoud en banden bij en registreren het aantal schadegevallen en het aantal bekeuringen. Deze zaken staan direct in relatie tot het rijgedrag. De rapportage van brandstofverbruik, reparatie, onderhoud en banden, schadegevallen en bekeuringen wordt zowel aan KPN als aan de berijders gerapporteerd.

VVCR
VVCR bestaat al ruim 33 jaar. Samen met 85 medewerkers wil VVCR een constante bijdrage leveren aan de verhoging van de verkeersveiligheid. Omdat het verkeer blijft veranderen, is VVCR steeds creatief en vernieuwend in haar concepten. Het cursusaanbod is daarom altijd actueel, aangepast aan de nieuwe situaties en regelgevingen. VVCR traint op jaarbasis ruim 34.000 cursisten. Naast de hoofdvestiging in Rijssen heeft VVCR ook opleidingslocaties in Drachten, Gouda en Lelystad.


Noot voor de redactie,