Gemeente Soest

Losloopterrein voor honden

Datum: 12/07/2006

Scheiding van functies op het evenenmententerrein op de Eng

Op het evenemententerrein de Eng is een hondenlosloopveld aangelegd om het loslopen van honden mogelijk te maken zonder dat de andere gebruikers van het terrein daar last van hebben.

Naar het losloopveld toe is een pad aangelegd met daarlangs een uitlaatstrook. Zowel de uitlaatstrook als het losloopterrein worden door de gemeente schoongemaakt. Op verzoek van gebruikers wordt het losloopveld binnenkort aangepast.

Door gebruikers van de Eng is verzocht om het hekwerk over de hele lengte langs het pad te leggen. En bij voorkeur het reeds aangelegde pad te leggen richting de struikenstrook. De honden kunnen over de hele lengte loslopen en hun behoefte doen, en de functies zijn gescheiden. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten mee te werken aan het verzoek en het hekwerk te verzetten.

Het grootste deel van het pad blijft op de reeds aangelegde plaats liggen, alleen de aansluiting van het pad op de Bernardlaan schuift richting beplanting op. Het wandelpad zal in het geheel binnen het losloopveld vallen. Hondenbezitters en andere gebruikers zijn daardoor fysiek van elkaar gescheiden.

De fundering van het pad ligt er, samen met andere asfaltwerken in de gemeente, wordt het asfalteren van het pad meegenomen. Waneer dit uitgevoerd wordt is op dit moment nog niet bekend. Zodra de asfalteringswerkzaamheden zijn uitgevoerd wordt het hekwerk verplaatst.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer