Politie Flevoland

Aanrijding met letsel

Zeewolde, 12-07-2006 o Bij een aanrijding tussen vier autos op de Zeewolderweg zijn dinsdagmorgen vijf personen gewond geraakt.

Het ongeval is vermoedelijk ontstaan doordat een 34-jarige Lelystedeling als bestuurder van een auto in de berm raakte waarna hij op de andere weghelft terechtkwam. Daar raakte hij eerst de auto van een 34-jarige vrouw uit Doornspijk, toen een auto van een 44-jarige man uit Ermelo waarna hij achterstevoren op de rijbaan tot stilstand kwam. Een naderende bestelbus, bestuurd door een 28-jarige man uit Nunspeet kon de stilstaande niet meer ontwijken en raakte ook bij het ongeval betrokken.

Naast de vrouw uit Doornspijk en de man uit Ermelo raakten nog drie andere inzittenden van verschillende voertuigen gewond. Zij konden allemaal na behandeling in ziekenhuizen in Harderwijk en Almere naar huis. De politie heeft een technisch sporenonderzoek ingesteld. De autos zijn allemaal weggesleept. Door het ongeval was de Zeewolderdijk afgesloten en is het verkeer via de Sternweg gedurende een groot deel van de ochtend omgeleid.