Gemeente Boxmeer


Hoe kunt u een bouwtekening lenen?

Regelmatig krijgt de gemeente verzoeken om bouwtekeningen in te zien of te lenen. De gemeente mag niet zomaar bouwtekeningen afgeven. Hiervoor moet een aantal stappen genomen worden.

Wilt u een bouwtekening van een bepaald pand in de gemeente lenen?
* Neem dan eerst contact op met Bert Barten van de gemeente Boxmeer, via telefoonnummer 0485-585748. Hij gaat op zoek naar bouwtekeningen van het betreffende pand.

* Vervolgens maakt hij een afspraak met u. U kunt aangeven welke bouwtekeningen u graag zou willen lenen. U moet wel een schriftelijke verklaring van de eigenaar van het betreffende pand meebrengen, waarin hij/zij verklaart geen bezwaar te hebben tegen het kopieren van de bouwtekening. Anders mag de gemeente de bouwtekening niet uitlenen. Bent u zelf eigenaar van het pand? Dan kunt u ter plekke bij de gemeente een verklaring ondertekenen.
* Tenslotte moet u een verklaring van bruikleen ondertekenen. Deze verklaring houdt in dat u de bouwtekening zo snel mogelijk terugbrengt. De leges voor het lenen van een bouwtekening bedragen 5,25 per tekening. Deze brengt de gemeente bij u in rekening via een acceptgiro.

Heeft u nog vragen hierover? Neem dan contact op met Bert Barten, telefoonnummer 0485-585748