Gemeente Deventer

Week 28, 12 juli 2006

BESTEMMINGSPLAN BIEDT ZEKERHEID AAN BEDRIJVEN RUNSHOPPINGCENTRE

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer heeft op 4 juli het voorontwerp van de herziening van het bestemmingsplan Kloosterlanden-Hanzepark 1992 vastgesteld, waarmee een regeling is gemaakt voor de bedrijven BCC, Harense Smid en Fietshandel Riesewijk.

De aanpassing is het gevolg van een opdracht van de gemeenteraad om voor deze ondernemers de rechtszekerheid te herstellen en hun vestiging op het Runshoppingcentre De Snipperling ook in het bestemmingsplan op te nemen. Het nieuwe bestemmingsplan biedt deze bedrijven maximale rechtszekerheid.

In 2004 bleek een aantal bedrijven op het Runshoppingcentre niet te passen in het vestigingsprofiel en het geldende bestemmingsplan van dit centrum. De gemeenteraad sprak in september 2004 de wens uit dat het college van burgemeester en wethouders een passende oplossing voor deze bedrijven moest vinden terwijl de beoogde detailhandelsstructuur gehandhaafd blijft. Het college onderzocht deze mogelijkheden en stelde de raad voor om een `Tot hier en niet verder strategie' te volgen.

Bestaande winkelbedrijven, die niet in het vestigingsbeleid van het Runshoppingcentre passen, maar hier langer dan twee jaar gevestigd zijn, kunnen hun bedrijf voortzetten. Bedrijven die korter dan twee jaren gevestigd zijn en nieuwe bedrijven moeten passen binnen het beoogde vestigingsprofiel van het Runshoppingcentre.

De bestemmingsplanaanpassing zorgt dat de genoemde bedrijven op het Runshoppingcentre gevestigd kunnen blijven. Het maakt het ook mogelijk dat deze bedrijven in de toekomst overgenomen kunnen worden door vergelijkbare bedrijven. De gemeente wil specifiek voor deze bedrijven een regeling maken. Met deze aanpassing op het bestemmingsplan blijft de beoogde detailhandelsstructuur zoveel mogelijk intact en wordt ook de verdere ontwikkeling hiervan niet belemmerd. Dit is belangrijk om bescherming te bieden aan het vestigingsklimaat voor winkels in bijvoorbeeld de binnenstad.

Inspraak

Het voorontwerp bestemmingsplan ligt met ingang van 13 juli tot en met 13 september voor iedereen ter inzage. In verband met de zomervakantie is deze periode langer dan gebruikelijk. Binnen deze periode kunnen inspraakreacties worden gegeven. Vervolgens wordt het bestemmingsplan verder in procedure gebracht. Uiteindelijk zal de gemeenteraad het bestemmingsplan moeten vaststellen en moet het worden goedgekeurd door het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel.

Publicatiedatum: 12-7-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 12 juli 2006