1e persbericht van woensdag 12 juli 2006

Eindhoven, 12-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt twee verdachte aan van inbraak

De politie heeft dinsdag rond 23.50 uur op de A-58 ter hoogte van Eindhoven een 39-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch en een 26-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. De twee zouden rond 23.15 uur hebben geprobeerd in te breken bij een woning aan de Johannesburgstraat. De bewoners werden wakker van geluid bij de voordeur en keken vanuit het bovenraam naar beneden. De twee verdachten gingen er daarna vandoor met gedoofde lichten. Omdat het kenteken was genoteerd kon de politie de vrouwen even later aanhouden. Ze zijn beiden ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Tijdens autorit beroofd van tas

Dinsdag werd een 38-jarige automobiliste uit Eindhoven slachtoffer van beroving. Ze reed omstreeks 19.50 uur met haar auto op de Sterrenlaan en stopte op de afrit om links af te slaan richting Nuenen. Plots werd het portier aan de rechterzijde open getrokken. Een man van rond de 20 griste de handtas weg en zette het op een hollen. Signalement dader: ongeveer 20 jaar, blond kort haar, normaal postuur, ongeveer 1.75 lang. Hij droeg een T-shirt met korte mouw en een korte broek. De politie vraagt aan getuigen om contact op te nemen met de politie in Woensel Zuid, tel. 0900-8844.

Eindhoven: Crossmotor weggehaald uit achtertuin

Tussen dinsdag 20.00 uur en woensdag 07.55 uur werd een motor weggehaald uit een achtertuin aan de Urkhovenseweg. De motor stond afgesloten onder een afdak. Het gaat om een gele Suzuki crossmotor, type DR-Z400SM, kenteken: MN-HH-70. De tuin werd betreden via de poort van de tuin.

Helmond: Diefstal uit bedrijf

Tussen dinsdag 18.45 uur en woensdag 07.00 uur werd een laptop weggenomen uit een bedrijf aan de Gerstdijk. Aan de zijkant van het pand werd een raam ingeslagen.

Best: Politie sluit verdachte in voor mishandeling en bedreiging van zijn vrouw

De politie hield woensdag om 00.25 uur in zijn woning een 56-jarige man uit Best aan. De man zou even daarvoor zijn 54-jarige vrouw hebben mishandeld en bedreigd. Hij sloeg de vrouw in het gelaat en greep haar bij de keel. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Handel: Diefstal uit woning

Tussen dinsdag 12.00 uur en 18.20 uur werd ingebroken in een woning aan de Handelseweg. Uit de woning werden een plasmascherm en een DVD-installatie weggenomen. Het raam van de voordeur werd ingegooid om binnen te komen.

Valkenswaard: Politie houdt verdachte aan van mishandeling en bedreiging

De politie hield dinsdag om 22.05 uur op de Bremlaan een 26-jarige man uit Valkenswaard aan. Hij zou eerder die avond rond 20.00 uur zijn 23-jarige ex-vriendin uit Valkenswaard en een 21-jarige vriend van haar uit Eindhoven hebben bedreigd. De verdachte was op de wilde de ruit van de auto inslaan waar de twee inzaten. Later die avond keerde de verdachte terug. Hij werd binnengelaten in de woning van de 23-jarige vrouw en bedreigde haar. De 21-jarige vriend werd geschopt en geslagen. De man kon even later worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Westerhoven: Twee jongens gewond bij verkeersongeval

Woensdag vond rond 00.30 uur op de Dommelsedijk een ongeval plaats tussen een 37-jarige automobilist uit Eindhoven en een 17-jarige bestuurder van een bromfiets uit Valkenswaard. De automobilist haalde de bromfiets links in op de rijbaan. De bromfiets reed op dat moment ook naar links en raakte de auto. De bestuurder en zijn 18-jarige bijrijder uit Valkenswaard kwamen ten val. Ze werden vervoerd naar het ziekenhuis. De 17-jarige bestuurder is opgenomen met onbekend letsel, zijn toestand is stabiel. De 18-jarige bijrijder liep kneuzingen en schaafwonden op.