Gemeente Hilversum

Binnen 1 minuut OV-fiets huren op station Sportpark

12 juli 2006
Verkeerswethouder Erik Boog gaat op woensdag 19 juli proberen of hij binnen één minuut een OV-fiets kan huren op station Hilversum Sportpark.

De OV-fiets, de snelle en makkelijke huurfiets in het openbaar vervoer, is vanaf die dag niet alleen te krijgen op NS-station Hilversum, maar ook op station Sportpark. Dat is vooral interessant voor treinreizigers die aankomen op het station en tot vijf kilometer verder hun bestemming hebben. Bijvoorbeeld in Kerkelanden, Lage Vuursche, Loosdrecht of het Staatsliedenkwartier. De nieuwe huurlocatie is Kiosk Sportpark aan de Soestdijkerstraatweg 33. De gemeente Hilversum betaalt de startkosten van OV-fiets op station Sportpark.

Op vertoon van een geschikt gemaakte NS-kaart of een apart OV-fietspasje kunnen pashouders binnen een minuut een of twee OV-fietsen huren. Aanmelden kan via de website van OV-fiets. Een OV-fiets huren kost 2,75 euro per keer (tot 20 uur). Dat is ongeveer hetzelfde tarief als een busretour. Betalen van de OV-fiets gaat achteraf per incasso. Dus niet wachten, geen borg betalen, geen formulier invullen en geen legitimatie tonen, maar genieten van de vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt: overal een fiets.

De landelijke OV-fiets groeit als kool: het gebruik verdubbelde afgelopen jaar bijna: van 100.000 naar 189.000 ritten. Dit jaar koerst OV-fiets af op 300.000 ritten. De 23.000 pashouders maken samen 23.000 ritten per maand, waarvan 2.000 in Hilversum. Zij kunnen al bij 97 stations OV-fietsen huren. Begin 2004 waren dat er nog 52.

De gemeente Hilversum geeft de Stichting, die de OV-fiets exploiteert, een bijdrage van EUR 2.400,-- voor de opstartkosten van de OV-fiets op station Sportpark.