Gemeente Hilversum

Bijna 4,4 miljoen extra UNA-ISV subsidiegeld voor Hilversum

12 juli 2006
Hilversum is verheugd met de ruime bijdrage van Provinciale Staten van Noord-Holland voor drie toonaangevende projecten gericht op stedelijke vernieuwing. Het college ziet in de toekenning een erkenning voor de grote inspanning die de gemeente levert voor een verbetering van het Hilversumse leefklimaat.

De drie projecten zijn:


* Voor de realisatie van het poppodium Tagrijn en jongerenhuisvesting naast het nieuwe poppodium is 618.625 euro beschikbaar.

* Voor de bodemsanering bij Anna's Hoeve stelt de provincie 1 miljoen beschikbaar.

* Voor de transformatie van de Larenseweg (onder meer de aanpak van de openbare ruimte, realisatie voorzieningen, het gemeentelijk monument Campina) is 2.751.900 euro beschikbaar. De transformatie van de Larenseweg naar een menging van wonen, werken en voorzieningen moet een impuls geven voor de stedelijke vernieuwing in Over 't Spoor.

Tijdens de periode 2002-2005 stelde de provincie Noord-Holland ook al extra subsidiegeld beschikbaar voor die onder meer gebruikt zijn voor de ontwikkelingen op het REGEV-terrein. De provincie Noord-Holland is zeer tevreden over de samenwerking in deze periode en wil dit graag voortzetten.

De provincie Noord-Holland steekt in totaal 34,7 miljoen euro in stedelijke vernieuwing in de provincie. Acht gemeenten krijgen daartoe een bijdrage. De provincie heeft van alle ingediende plannen een selectie gemaakt. Ze moesten aansluiten bij de thema's wonen, versterking van de sociaal-culturele infrastructuur of de stedelijke economie, oplossing van ernstige maatschappelijke problemen, intensief ruimtegebruik en bodemsanering.