Gemeente Hilversum

Plan van aanpak wijkveiligheid Zuid

12 juli 2006
De gemeente Hilversum gaat het wijkveiligheidsplan voor Hilversum Zuid maken. Dit is - na De Meent en Centrum die klaar zijn en Oost dat nagenoeg is afgerond - het vierde van de zes wijkveiligheidsplannen die worden gemaakt.
De planvorming is gestart met een enquête, die in juni in beide wijken huis-aan-huis is verspreid. De enquêtes moeten inzicht geven in de actuele veiligheidsproblemen zoals die door de mensen in de wijk worden ervaren. Ook eerdere cijfers over wijkveiligheid zullen in de planvorming worden meegenomen. Na de zomervakantie zal een wijkbijeenkomst georganiseerd worden waar met bewoners en betrokkenen wordt gesproken over maatregelen en oplossingen.

Samen met betrokken partijen
De gemeente kiest voor een interactieve aanpak. Dat wil zeggen dat alle betrokken partijen met elkaar in een werkgroep zitten en samen het plan gaan maken. Vaste deelnemers in het overleg zijn de wijkagenten van de Hilversumse politie en de opbouwwerkers van het SIS. Als het wijkveiligheidsplan klaar is, en de uitvoering start, komt er een klankbordgroep van bewoners die de uitvoering gaat volgen.

Integraal Veiligheidsplan
Het opstellen van wijkveiligheidsplannen vloeit voort uit het Integrale Veiligheidsplan Hilversum 2003-2006. Daarin is afgesproken dat de gemeente voor alle Hilversumse wijken wijkveiligheidsplannen gaat opstellen.