Digitale Gemeente Houten

Excursie per fiets naar ringslangen

woensdag 12 juli 2006 - Bron: Milieu Werkgroep Houten

Op 16 juli organiseert de Milieu Werkgroep Houten haar maandelijkse fietsexcursie naar de ringslangen in Niënhof in Bunnik. Onder leiding van de deskundige gidsen Mark Limbourg en Peter van Wieringen wordt gezocht naar ringslangen, die zich schuilhouden in het landschap.

De excursie per fiets vindt plaats op zondag 16 juli. De start is om 10.00 vanaf het gemeentehuis. In totaal wordt een afstand van 20 kilometer afgelegd.

De ringslang is een schuw beest, die zich niet graag laat zien. Het daadwerkelijk zien van slangen is afhankelijk van het weer. De gidsen van de milieuwerkgroep zijn dermate getraind, dat ze de laatste keren dat ze het gebied bezochten wel elke keer slangen hebben gezien. Juist daarom wordt de kans groot geacht dat daadwerkelijk ringslangen worden gezien.

Voor het meedoen aan de excursie per fiets, wordt u geadviseerd om laarzen of stevig schoeisel mee te nemen. Verwacht wordt dat we rond 13.00 uur weer terug zijn. De andere excursies per fiets van dit jaar zijn gepland op 20 augustus, 17 september en 15 oktober.

Meer informatie over de fietstocht kunt u krijgen bij Ad van Heuven: 030-637 31 87.

Lees verder

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).