Radboud Universiteit Nijmegen


Persbericht

Pb 06 - 82
Nijmegen, 12 juli 2006

Hoge Italiaanse onderscheiding voor Nijmeegse hoogleraar prof. mr. A.S. Hartkamp

Prof. mr. A.S. (Arthur) Hartkamp is benoemd tot Grande Ufficiale in de Ordine al Merito della Repubblica Italiana. Op dinsdag 11 juli werden hem door de Italiaanse ambassadeur in Den Haag de bij de onderscheiding behorende versierselen uitgereikt, in aanwezigheid van onder meer de Minister van Justitie en de President van de Hoge Raad. Hij ontving de onderscheiding voor zijn werkzaamheden als lid van de Governing Council van het in Rome gevestigde Unidroit (Institut international pour l'unification du droit privé), waarvan hij Eerste Vice-President is. Daarnaast kreeg hij de onderscheiding voor zijn wetenschappelijke werk op het gebied van het Europees privaatrecht en voor zijn vertaling van de poëzie van de Italiaanse dichter Giuseppe Gioachino Belli.

Arthur Hartkamp is hoogleraar Europees Privaatrecht bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij richt zich op onderzoek van en onderwijs in het privaatrecht dat onderdeel uitmaakt van het bestaande Europese recht (het Acquis) en de invloed die het Europese recht heeft op het nationale privaatrecht.

Hartkamp was van 2001 tot 2006 Procureur-Generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden. Hij is op het gebied van de beoefening van het burgerlijk recht, de rechtsvergelijking en het Europees privaatrecht vooraanstaand in Nederland en in Europa. Naast zijn lidmaatschap van de Unidroit commissie die de Principles of International Commercial Contracts concipieerde, is hij reeds gedurende 6 drukken de bewerker van de drie voor het Verbintenissenrecht toonaangevende handboeken uit de Asser-serie, lid van de commissie die de Principles of European Contract Law opstelde, auteur van tal van artikelen en boeken en mederedacteur van het vernieuwende boek "Towards a European Civil Code". Sinds 1985 is Hartkamp lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Daarnaast is hij voorzitter van de Adviesraad van de gezaghebbende Asser-serie.

Noot voor de pers:

Informatie: Wetenschapsredactie Radboud Universiteit Nijmegen, tel. (024) 361 6000,

http://www.ru.nl/actueel/persberichten/juli/hoge_italiaanse/