Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Center Parcs breidt uit met twee luxe parken in Frankrijk

Rotterdam, 12 juli 2006 - Center Parcs breidt de komende jaren haar activiteiten in Frankrijk fors uit. Onlangs heeft Pierre & Vacances, de aandeelhouder van Center Parcs, het contract getekend voor een vierde Center Parcs park in Frankrijk, Domaine du Bois des Harcholins in de buurt van Straatsburg. Met deze nieuwbouw is een investering van 220 miljoen euro gemoeid. Daarnaast bouwt de marktleider in korte vakanties op dit moment aan Domaine de lac de L'Ailette in de Picardie. Met deze nieuwbouw is een investering van 250 miljoen euro gemoeid.

Het nieuw geplande Domaine du Bois des Harcholins (investering 220 miljoen euro), dat in juli 2010 wordt opgeleverd, telt 800 cottages en luxueuze voorzieningen zoals de van Center Parcs bekende Aqua Mundo (subtropisch centrum met uitgebreide water- en zwemfaciliteiten), restaurants en tal van sportfaciliteiten. Het park is 440 hectare groot. In de zomer van 2007 wordt Domaine de lac de L'Ailette opgeleverd. Het park is gesitueerd op een 90 hectare groot terrein met daarbij een meer van 140 hectare. Het park telt 840 cottages en tal van luxe centrale voorzieningen.

Ook in de twee bestaande parken in Frankrijk wordt geïnvesteerd. Domaine de Bois Francs in Normandië (opgeleverd in 1988) heeft 737 cottages, waaraan 203 nieuwe worden toegevoegd. Verder worden de centrale voorzieningen uitgebreid. Oplevering staat deze zomer gepland. Le Domaine des Hauts de Bruyères (1993) in de Loire krijgt er 63 nieuwe cottages bij, waarmee dit park in totaal 754 cottages telt. De oplevering wordt verwacht in het voorjaar van 2008.

Center Parcs beschikt na de oplevering van beide nieuwe projecten over vier parken in Frankrijk, vier in Duitsland, twee in België en acht parken in Nederland. .


- EINDE BERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht