Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer verdacht van diefstal scheermesjes

Publicatiedatum: 12-7-2006 13:11:55

Arnhem - Een 43-jarige Arnhemmer is dinsdagmiddag aangehouden in een winkel aan de Kronenburgpassage in Arnhem. Hij wordt er van verdacht negen pakjes scheermesjes te hebben ontvreemd. Winkelpersoneel heeft de man aangehouden en even later overgedragen aan de gewaarschuwde politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dierense vrouw aangehouden voor mishandeling

Publicatiedatum: 12-7-2006 13:10:33

Arnhem - Een 33-jarige Dierense vrouw is dinsdagmiddag aangehouden in een winkel aan het Kleine Oord in Arnhem. De vrouw was de winkel binnengegaan, terwijl zij een ijsje at. Het is niet toegestaan om eten en drinken in de winkel te nuttigen. Zij werd op deze huisregels gewezen door een beveiligingsbeambte. De vrouw zou zich vervolgens recalcitrant hebben gedragen. Zij werd gevorderd de winkel te verlaten. De vrouw bleef recalcitrant en zou daarbij de beveiligingsbeambte in het gezicht hebben geslagen. Hierop werd ze aangehouden voor mishandeling en even later overgedragen aan de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijden onder invloed

Publicatiedatum: 12-7-2006 13:10:11

Arnhem - Het rijbewijs van een 21-jarige Arnhemse automobilist is in de nacht van dinsdag op woensdag ingevorderd. Agenten reden over de Marga Klompelaan in Arnhem. Voor hen reed een auto met hoge snelheid. Een stopteken werd gegeven en op de Emily Brontesingel werd daar gehoor aan gegeven. De 21-jarige bestuurder werd een blaastest afgenomen en het bleek dat hij onder invloed verkeerde (ongeveer 1,33 promille). Hierop werd hij aangehouden, zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 6 uur opgelegd.
Ook het rijbewijs van een 38-jarige Arnhemmer is ingevorderd. Surveillerende agenten werden dinsdagavond op de Amsterdamseweg in Arnhem ingehaald door een auto. De man bleek met een snelheid van 137 kilometer per uur (gecorrigeerde snelheid) te rijden, terwijl ter plaatse niet harder dan 80 kilometer per uur gereden mag worden. De Arnhemmer werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een 31-jarige Arnhemse automobilist is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden in zijn woonplaats. De man werd gecontroleerd op de Kastanjelaan. De man bleek zonder rijbewijs te rijden. Tevens verkeerde hij onder invloed; de blaastest wees een promillage van 1,06 aan. De man werd aangehouden en kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd.
Agenten zagen in de nacht van dinsdag op woensdag een auto slingerend over de Pleijweg Zuid in Arnhem rijden. Voor de afslag naar Huissen werd de bestuurder - naar bleek een 60-jarige Arnhemmer - staande gehouden. Zijn rijbewijs was ongeldig verklaard en een ademtest wees uit dat de man onder invloed verkeerde. Het lukte niet om een promillage vast te stellen, zodat er een bloedproef werd afgenomen. De automobilist werd aangehouden en kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---