Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 juli 2006

Onderzoek naar dealen in harddrugs afgerond

Hengelo

Door de aanhouding van een drugsdealer en zijn leverancier, heeft de politie een drugslijn richting Hengelo opgerold. Uit onderzoek was naar voren gekomen dat een 36 jr. man harddrugs, heroïne en cocaïne, verhandelde vanuit zijn Hengelose woning. Naar aanleiding van dit onderzoek werd de 36 jr. op vrijdag 16 juni jl. aangehouden en voor verder onderzoek opgesloten. Dezelfde dag werd ook de leverancier van de harddrugs, een 42 jr. man uit Rotterdam, in Hengelo aangehouden. Ook hij werd voor verder onderzoek opgesloten. Beiden zitten op dit moment in afwachting van de terechtzitting nog vast. Na de aanhoudingen van deze twee werden een vijftiental vaste klanten van de 36 jr. aangehouden en gehoord. Het gaat hierbij om voor het merendeel gebruikers uit Hengelo (12), twee uit Borne en eentje uit Enschede, variërend in leeftijd tussen de 20 en 52 jaar. Deze vijftien zijn na het afleggen van een verklaring weer heengezonden en proces-verbaal wordt tegen hen opgemaakt. Bij het doorzoeken van de woning van de 36 jr. hoofdverdachte, werden op vrijdag 16 juni een aantal goederen die met de handel in drugs te maken hebben, in beslag genomen. De 42 jr. leverancier was bij zijn aanhouding in het bezit van een hoeveelheid cocaïne die ook in beslaggenomen is. (06-065401)

Drie jongens aangehouden na vernielen ruit

Enschede

Drie jongens uit Enschede, twee van 16 jaar en een van 15 jaar, zijn woensdagmorgen 12 juli om ongeveer 05.20 uur aangehouden. Zij worden ervan verdacht in ieder geval verantwoordelijk te zijn geweest voor het ingooien van een vitrineruit. Een getuige meldde dat hij had gezien dat de drie op de Korte Haaksbergerstraat in Enschede met stenen bezig waren. Hierbij was met een groot stuk tegel tegen een lege vitrine gegooid waardoor de ruit was vernield. Politiemensen konden naar aanleiding van de opgegeven signalementen de drie jongen even later op de Langestraat aangehouden. Naast de kapotte vitrineruit zagen de politiemensen tevens dat er op de Marktstraat en Oude Markt een aantal hekken en een motorfiets omver lagen. Het vermoeden bestaat dat de drie ook hiervoor verantwoordelijk zijn. Alledrie zijn opgesloten en proces-verbaal zal tegen hen worden opgemaakt. (06-088830)

Man aangehouden na bedreiging met de dood

Enschede

Werd woensdagmorgen omstreeks 02.45 uur doorgegeven dat bij een van de horecagelegenheden op de Oude Markt in Enschede problemen waren. Bleek dat een 30 jr. Enschedeër, medewerker van de gelegenheid, door een man die naar binnen wilde, met de dood was bedreigd. Deze, een 32 jr. Enschedeer, werd ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij is opgesloten. De bedreiging had plaatsgevonden omdat de 32 jr. niet naar binnen mocht, hij had al genoeg alcoholische versnaperingen tot zich genomen. De 30 jr. medewerker komt aangifte doen en tegen de 32 jr. zal proces-verbaal worden opgemaakt. (06-088819)

Brand in opslagruimte van hout en zaagsel

Oldenzaal

Door een oplettende getuige werd woensdagmorgen 12 juli om ongeveer 00.30 uur gemeld dat hij een rookpluim zag bij bedrijven op de hoek Multatulistraat en de Willem Vleertmanstraat in Oldenzaal. Het bleek hierbij te gaan om een brand in een houtopslag van een bedrijf aan de Multatulistraat. Door snel ingrijpen van de brandweer kon de brand onder controle gebracht worden en geblust. Niet kon worden voorkomen dat aan de zijgevel van het bedrijf waarbij de opslag hoorde en aan de gevel van een naastliggend bedrijf, schade ontstond en dat in de bedrijven veel rook naar binnen was getrokken. De brandweer vermoed dat de brand is ontstaan door broeiend zaagsel wat in zakken bij het hout in de opslag lag. (06-088813)

Drie gewonden bij aanrijding op A1

Holten

Doordat een 37 jr. automobilist uit Rijssen op de A1 bij Holten even niet goed oplette, zag hij een voor hem rijdende personenauto te laat en hij kon een aanrijding niet voorkomen. De 37 jr. en een 20 jr., ook uit Rijssen afkomstige passagiere, hadden een moment geen aandacht voor het verkeer op de weg maar keken opzij naar een parkeerplaatst waar enkele bekenden werden gesignaleerd. De 37 jr. reed daarop met zijn auto tegen de auto van een 29 jr. automobiliste uit het Zweedse Umea die voor hem reed. De 20 jr. passagiere werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. De 29 jr. Zweedse en een 52 jr. vrouw, ook uit Umea, die bij haar inzat, werden door een tweede ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Deventer. Beide voertuigen werden afgesleept. (06-088724)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --