Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'PLUK DE AVOND' IN DIERENPARK, JUNGLE EN KORAALRIF

Burgers' Zoo organiseert Zomerse Avonturen op woensdagen in juli en augustus

Op woensdag 12, 19, 26 juli en 2 en 9 augustus organiseert Burgers' Zoo de Zomerse Avonturen. Het dierenpark is dan extra lang geopend en bezoekers kunnen de dieren tijdens de avond bekijken. De drukte van de dag is voorbij: sommige dieren bereiden zich voor op hun nachtrust, terwijl andere nu pas echt actief worden en voedsel zoeken. Tropische bloemen gaan geuren en enkele koraalvissen veranderen zelfs van kleur. Bezoekers kunnen zelf op ontdekkingsreis gaan, maar ook deelnemen aan rondleidingen van enthousiaste gidsen. Diverse stands presenteren dierenspelletjes of dierenweetjes en kinderen kunnen zich laten schminken. Bovendien organiseert Burgers' Zoo een 'neushoornkermis'. De Europese Dierentuinen voeren dit jaar actie ter bescherming van deze diersoort en met de opbrengsten worden projecten in Afrika en Azië gesteund.

Vanaf 16.00 uur geldt een korting van 2,50 Euro op de normale entreeprijzen. De activiteiten starten om 19.00 uur. De kassa's en toegangsdeuren sluiten om 19.30 uur. Bezoekers kunnen tot 22.00 uur in het park blijven.

De avond valt in de jungle
In Burgers' Bush ontdekken de bezoekers wat er gebeurt in het tropisch regenwoud als het daglicht langzaam begint af te nemen. In deze spannende omgeving nemen zij de rol aan van een echte ontdekkingsreiziger: plotseling ritselt er iets in het struikgewas of klinken geluiden in de nacht. Voor de echte 'Livingstones' geeft de jungle zijn geheimen prijs: kikkers beginnen hun concert in de bomen en in het water, vogels fluiten nog een laatste maal voor het slapen gaan en de aardvarkens gaan op avontuur.

"Duiken" zonder brevet
De kleuren en de pracht van de duizenden vissen en koralen in Burgers' Ocean zorgen voor een sfeervolle nachtelijke wandeling. Langzaam valt de avond in het tropisch koraalrif en is het slaapgedrag van vissen goed te volgen. Het wordt wat donkerder en sommige vissen zoeken een veilige schuilplaats tussen koralen of rotsen. Plotseling doemen er haaien op uit de duisternis of zwemmen roggen sierlijk voorbij. In de rotswoestijn van Burgers' Desert leven veel dieren die juist 's avonds actief worden en de reusachtige cactussen vormen een prachtig nachtelijk decor.

Rondleidingen en activiteiten
Enthousiaste IVN-gidsen die speciaal door Burgers' Zoo zijn opgeleid, bieden rondleidingen door het dierenpark, het tropisch regenwoud en het koraalrif aan. Met behulp van deze geoefende speurders zijn er overal dieren en planten te ontdekken. Bovendien verzorgen de vrijwilligers informatiestandjes en de 'neushoornkermis'. De informatiestandjes bieden zowel voor kinderen tot 9 jaar als voor kinderen vanaf 9 tot en met 14 jaar leuke en leerzame programma's aan. Thema's als geluiden, neuzen, vormen, uitwerpselen en leefgebieden van dieren passeren de revue (elke avond een ander onderwerp). In het tropisch regenwoud vinden kinderen een verhalenverteller met spannende dierenverhalen. Bij de 'neushoornkermis' kunnen ze oefenen met de blaaspijp, geconcentreerd de elektrische neushoorn verslaan en spelenderwijs van alles leren over de vijf overgebleven neushoornsoorten.

Een eventuele regenbui hoeft geen bezwaar te zijn: Burgers' Bush, Desert en Ocean zijn geheel overdekt en behaaglijk warm!

Voor meer informatie betreffende dit persbericht kunt u contact opnemen met Bas Lukkenaar, Interne en Externe Communicatie, Burgers'Zoo, Tel. 026 - 353 72 11 of e-mail: b.lukkenaar@burgerszoo.nl.

---- --