Talpa Nederland


Laren, 12 juli 2006

Alle clubs in Jupiler League aangesloten op glasvezelnetwerk

SAMENWERKING TALPA EN KPN

Talpa en KPN hebben een 10-jarige overeenkomst gesloten die het mogelijk maakt om via zowel TV als internet in hoge kwaliteit beelden te bekijken vanuit alle stadions in de Eerste Divisie. Alle clubs in de Jupiler League worden door KPN aangesloten op een hypermodern glasvezelnetwerk. Dankzij deze verbinding heeft Talpa 24 uur per dag en 7 dagen per week een open verbinding met al deze stadions, en kunnen de beelden rechtstreeks worden doorgestuurd naar de uitzendstraat van Talpa in Hilversum.

Gert Grolleman, zakelijk directeur van Talpa TV is blij met de gesloten overeenkomst: "De techniek van KPN stelt ons perfect in staat om de cross-mediale visie van Talpa vorm te geven. Zo kunnen we de verslaggeving rondom de Jupiler League een extra dimensie geven en de fans unieke online diensten aanbieden."

Jos Zegveld, directeur KPN Broadcast Services zegt: "Deze samenwerking met Talpa past heel goed bij de ambitie van KPN om omroepen en mediabedrijven te helpen hoogwaardige en nieuwe diensten bij de consument thuis te brengen"

Talpa TV maakt deel uit van Talpa Media Holding. De meest in het oog springende onderdelen van het bedrijf zijn het televisiestation Talpa en de Nederlandse radiodivisie Talpa Radio met Radio 538, Radio 10 Gold, Juize.FM en het platform Radio Digitaal. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek en voor de ontwikkeling van content, onder meer voor televisie. Talpa Producties en Talpa Digital zijn de twee jongste bedrijfsonderdelen. Talpa Producties maakt verschillende programma's die voor de eigen tv-zender zijn ontwikkeld. Talpa Digital werkt aan nieuwe internet- en mobiele platformen naast radio en TV. Tevens ontwikkelt Talpa Digital crossmediale formats en worden bestaande formats met nieuwe toepassingen verrijkt.

Over KPN

KPN biedt telecommunicatiediensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten. De kernactiviteiten van KPN zijn telefonie-, internet- en televisiediensten in Nederland, mobiele telecommunicatiediensten in Nederland, Duitsland en België, en datadiensten in West-Europa. KPN is marktleider in de belangrijkste segmenten van de Nederlandse telecommunicatiemarkt en werkt actief aan de groei van zijn marktaandeel in de nieuwe IP- en DSL-markten. Via E-Plus en BASE heeft KPN een sterke positie in de mobiele markten van respectievelijk Duitsland en België.

Per 31 maart 2006 bediende KPN met 28.647 medewerkers (26.176 fte's). 6,7 miljoen klanten met een vaste telefoonaansluiting en 2,2 miljoen internetklanten in Nederland alsmede 21,6 miljoen mobiele klanten in Duitsland, Nederland en België. KPN is in 1989 verzelfstandigd. De aandelen zijn genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.
---



Talpa Nederland