Gemeente Capelle a/d IJssel

Veiligheid staat bovenaan de agenda van het gemeentebestuur

Logo Capelle voor veiligheid Veiligheid staat bovenaan de agenda van het gemeentebestuur. Logisch, want in een veilige gemeente is het pas echt prettig wonen en werken. Capelle aan den IJssel is absoluut veilig. Natuurlijk kan het altijd veiliger. Voelen de inwoners zich ook veilig? De gemeente werkt er hard aan om Capelle nog veiliger te maken. Tastbaar, zichtbaar en voelbaar. Niet alleen de gemeente moet veiligheid nastreven. Iedereen speelt hierin een rol. Politie, Com·wonen, instanties, het bedrijfsleven. Maar ook ú bent verantwoordelijk voor de verbetering van de veiligheid in onze stad. Regelmatig laten we voorbeelden zien hoe we Capelle veiliger maken.

Van de buurtagent

Gezamenlijke aanpak voorkomt inbraken

Buurtagent Henk den Ouden

Omdat er tussen november 2005 en februari 2006 veel woninginbraken waren in de wijk Schollevaar in Capelle aan den IJssel, startte de politie een onderzoek. Inmiddels is dit onderzoek grotendeels afgerond en zijn er verschillende daders aangehouden die bij de inbraken betrokken waren. Sindsdien is het aantal inbraken drastisch verminderd.

Foto Henk den Ouden

Repressief optreden is echter niet de enige oplossing. Om inbraken te voorkomen is het ook belangrijk dat mensen alert zijn. Open schuifpuien en voordeuren die niet op slot zitten, maken het voor dieven een koud kunstje om binnen te komen. Bewonersvereniging Breedspoor-Wisselspoor nam daarom het initiatief voor een gezamenlijke aanpak om dergelijke inbraken te voorkomen, door schuifpuien te beveiligen. Woningstichting Com·wonen droeg bij in de onkosten en maakte daarmee ook deel uit van de gezamenlijke aanpak.

Preventietent

Inmiddels zijn 252 van de 317 woningen voorzien van een schuifpuibeveiliging. Een stap in de goede richting. Tijdens een preventiebijeenkomst in de Schildersvormenbuurt bezochten zon 470 mensen de stand. Op dit moment hebben vijf bewoners zich opgegeven voor de schuifpuibeveiliging, maar we hopen dat op korte termijn meer mensen zich aanmelden. Ook de andere wijken binnen Schollevaar zullen dit jaar nog worden bezocht door de preventietent.

Meer informatie

Wilt u informatie over inbraakpreventie, neem dan contact op met bureau Preventie Expertise van de politie Rotterdam-Rijnmond via 0900-8844 (lokaal tarief) of surf naar www.hetccv.nl als u meer wilt weten over het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Nederland veilig banner

Doe altijd aangifte!

Aangifte doen: via internet, telefonisch of persoonlijk

Er zijn bij u in de buurt tegenwoordig verschillende manieren om aangifte te doen. Een nieuwe en snelle manier om aangifte te doen is via internet, op www.politie.nl. Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij kleine misdrijven waarbij het niet waarschijnlijk is dat de dader kan worden opgespoord, maar waarbij wél een proces-verbaal nodig is. Internetaangifte kan bijvoorbeeld gedaan worden bij (winkel)diefstal of vernieling. Dit kan door te bellen met 0900-8844. Dit nummer is bedoeld voor alle aangiftes en meldingen.

Ook kunt u contact opnemen met uw buurtagent:

naam wijk telefoonnummer 0900-8844

A. Goedegebure Middelwatering-Oost

D. den Ouden Oostgaarde-Noord

M. Sinke Oostgaarde-Zuid

P. van Werkhoven Middelwatering-West

Vacature Kralingse Veer/Capelle-West (tijdelijke vervanging door P. Vielvoije/C. Coremans)

P. Tilro s-Gravenland

J. Put Schollevaar-West (tijdelijke vervanging door P. van Rooijen)

P. Berger Schollevaar-Oost

H. den Ouden Schollevaar-Noord

J. Lems Schenkel, Fascinatio

Kijk voor het laatste nieuws op deze website onder het kopje gemeentelijke informatie, projecten, veiligheid.