Politie Zuid-Holland-Zuid

12/7 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 12-07-2006 o persberichten district II

TOCH AANGEHOUDEN
LEERBROEK - Dinsdagavond 11 juli is een 47-jarige man uit Leerbroek aangehouden op verdenking van mishandeling van de 21-jarige vriend van zijn dochter. De 47-jarige ging zijn 21-jarige plaatsgenoot te lijf omdat hij het niet eens was met diens aanwezigheid in de woning van de verdachte. Hij greep de jonge man bij zijn keel. Het slachtoffer wist zich te ontworstelen aan zijn belager en belde de politie. Die kwam met meerdere agenten ter plaatse omdat zij wisten dat de verdachte in het verleden niet erg meewerkend was naar de politie. Toen een agent de verdachte vertelde dat hij was aangehouden, werd hij erg agressief en wilde de verdachte zich aan zijn aanhouding onttrekken. Vier agenten konden de man niet onder controle krijgen waarop diensthond Sjors werd ingezet. Die beet de man in zijn been. Hierop kalmeerde de man ogenschijnlijk maar toen de agenten de man handboeien om wilden doen, begon hij zich wederom hevig te verzetten. Weer werd de diensthond ingezet. Nu ging de verdachte ook het gevecht aan met de hond die rake trappen op zijn kop kreeg van de man. Hierop assisteerde de hondengeleider zijn hond en werd de verdachte geslagen om zijn verzet te breken. Dit lukte, waarop de man geboeid kon worden en overgebracht werd naar het ziekenhuis om behandeld te worden aan twee bijtwonden op zijn benen. Daarna is de man overgebracht naar het politiebureau. Daar is de man ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling.

BETRAPT
PAPENDRECHT De politie heeft dinsdagmorgen 11 juli een 26-jarige man uit Papendrecht aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man, een bekende veelpleger, ging bij een supermarkt aan het Erasmusplein naar binnen waar hij vier kratten met lege bierflesjes stal en ze vervolgens bij de flessenautomaat inleverde voor een geldbonnetje. De politie had de man door en hield hem aan. Hij heeft de diefstal bekend. De verdachte is in verzekering gesteld.

VERDACHT VAN DIEFSTAL
SLIEDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 11 juli een 31-jarige man uit Sliedrecht aangehouden op verdenking van diefstal van twee mobiele telefoons. Op 14 juni j.l. werden de twee mobieltjes weggenomen uit een woning aan de Havikstraat. De bewoner had s nachts de deur open laten staan in verband met de warmte. De verdachte, ook een flatbewoner, ging s nachts naar de woning en nam de telefoons weg. Weer een andere buurman in de flat zag de verdachte later met de telefoons. Zodoende kon de verdachte door de politie worden getraceerd. Hij heeft op het politiebureau bekend. De telefoons lagen verstopt in de berging en gaan terug naar de rechtmatige eigenaar. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

GESTOLEN FIETS TERUG
PAPENDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 11 juli een 21-jarige jongeman uit Papendrecht aangehouden in de Poldermolen. De politie zag hem rijden op een fiets zonder origineel slot. Na onderzoek bleek de tweewieler in mei 2005 te zijn gestolen uit een berging van een woning in Ridderkerk. Hiervan werd aangifte gedaan bij de politie Rotterdam-Rijnmond. De rechtmatige eigenaar is in kennis gesteld en krijgt de fiets terug. De jongen verklaarde op het bureau de fiets van een ander te hebben. Hij is na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.