Politie Zuid-Holland-Zuid

12/7 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 12-07-2006 o persberichten district I

FIETSENDIEF IN DE KRAAG GEVAT
DORDRECHT Een 45-jarige man uit Dordrecht is dinsdagmorgen 11 juli aangehouden in de Wijnstraat. Politieagenten hielden de man op de fiets staande omdat ze hem even daarvoor nog gewoon hadden zien lopen en de 45-jarige nu opeens in het bezit was van een tweewieler. Op het moment van staandehouding kwamen er twee mannen aan vanuit de richting van de Nieuwbrug. Een van de twee bleek de rechtmatige eigenaar van de fiets. Deze 46-jarige man was aan het werk in zijn winkel aan de Voorstraat toen de verdachte de niet op slot staande fiets wegnam uit het halletje van de winkel. De winkeleigenaar ging er met zijn buurman direct achteraan en trof de fietsendief op de Wijnstraat met de politie. De tweewieler werd terug gegeven aan de eigenaar en de verdachte moest mee naar het politiebureau. Hij bekende de fiets weggenomen te hebben en werd heengezonden met een dagvaarding.

RUZIE OM SAMBAL OP PIZZA
DORDRECHT Een ruzie om de ingrediënten op een pizza is dinsdagmorgen 11 juli beslecht met een oppervlakkige steekwond. Een 21-jarige vrouw uit Dordrecht haalde die dinsdagmorgen een pizza met extra sambal bij een bakker aan het Admiraalsplein. Eenmaal thuisgekomen had de 21-jarige niet het idee dat er extra sambal op haar pizza zat. Ze ging terug naar de bakker waar de boel escaleerde. Er ontstond discussie over de extra sambal. De 23-jarige medewerker van de bakkerij ging de vrouw achterna naar buiten. Daar zou zij van hem een klap in het gezicht hebben gekregen. De vrouw belde haar 23-jarige vriend die direct verhaal kwam halen. De 23-jarige medewerker en de vriend van de 21-jarige vrouw ruzieden met elkaar en er zou over en weer zijn gedreigd met een mes. De 23-jarige vriend werd geraakt door een mes en hield daar een oppervlakkige wond op zijn arm aan over. De 23-jarige medewerker van de bakkerij werd aangehouden en ingesloten. De politie nam twee messen in beslag; een uit de bakkerij en een uit de auto van het 23-jarige slachtoffer. Het stel heeft beiden aangifte gedaan bij de politie. De verdachte zal nader worden gehoord over de toedracht van het incident.

GEEF NIET ZOMAAR GELD
ZWIJNDRECHT De politie adviseert mensen niet zomaar geld te geven aan jongeren die aan de deur komen. De recherche van de politie behandelt een onderzoek tegen een aantal jongeren uit Zwijndrecht die zogenaamd voor goede doelen geld afhandig maakten bij bejaarde mensen uit die gemeente. Ze vertelden mee te doen met een sponsorloop van een school of voor een ander goed doel zoals de kinder kankerbestrijding geld op te halen. Naast het geld wat ze kregen aan de deuren zagen de verdachten soms kans binnen te komen bij de oudere mensen. Nadat ze de bewoners afleidden, stalen ze geld en een keer een geldpas met bijbehorende pincode. Met deze pas namen zij geld op van de rekening van het slachtoffer en pinden met de pas bij diverse kledingzaken. De politie bekijkt tot nu toe ongeveer acht zaken die gebeurden in Zwijndrecht dit jaar. Inmiddels hield de politie hiervoor vier verdachten aan, allemaal jongens uit Zwijndrecht van 13, 15, 16 en 17 jaar. Meerdere aanhoudingen in het onderzoek worden niet uitgesloten. Wilt u toch geld geven aan jongeren die bezig zijn voor goede doelen, vraagt u dan bijvoorbeeld naar een speciaal legitimatiebewijs beschikbaar gesteld door het goede doel.

AANGEHOUDEN
DORDRECHT In het onderzoek naar de verkrachting van een 16-jarig meisje uit Dordrecht op 5 juli j.l. heeft de politie een 16-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden. Dit gebeurde op woensdagmorgen 12 juli. De politie zet het onderzoek voort.

ALERTE BURGER HELPT POLITIE DIEVEN IN KRAAG TE VATTEN DORDRECHT De politie heeft dinsdag 11 juli eind van de middag twee verdachten aangehouden na een goede samenwerking met de melder van de diefstal. Een man zag op het bouwterrein aan de Vincent van Goghstraat waar hij werkzaam is dat er door andere personen goederen werden weg gehaald van het bouwterrein. De alerte werknemer belde direct naar de politie en gaf zijn bevindingen door. Ondertussen werden agenten naar de Vincent van Goghstraat gestuurd waar zij twee mannen van 20 en 22 jaar uit Ridderkerk op heterdaad aanhielden. Het bleek dat zij zon 1000 steigerkoppelingen hadden weggenomen van het bouwterrein. De geschatte totaalwaarde hiervan is zon 600 euro. Het tweetal werd ingesloten. Na verhoor bekenden zij de diefstal. Pas nadat zij de spullen hebben teruggebracht naar het bedrijf krijgen zij hun personenauto en aanhangwagen terug. Tevens krijgen zij een dagvaarding.

HONDENPOEP
ZWIJNDRECHT De politie heeft dinsdagavond 11 juli medewerkers van Milieutoezicht geassisteerd bij de aanhouding van een 60-jarige man uit Zwijndrecht. De man werd op de Laurensvliet aangesproken door controleurs van Milieutoezicht. Hij liet zijn hond uit. Het beest deed zijn behoefte in het gras. Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Zwijndrecht is de eigenaar van de hond verplicht de natuurlijke behoefte van de hond te verwijderen van de openbare weg. Dit deed de man niet, hij liep weg richting het Swanendrift. Daarop kreeg hij een bekeuring. De milieucontroleurs spraken de man aan en vroegen om zijn legitimatiebewijs. Dit gaf hij niet. Ook weigerde de man zijn naam op te geven. Vervolgens liep de man weg in de richting van de Swanendrift. Een andere milieucontroleur hield hem tegen, maar de man vond de bekeuring niet terecht en bleef weigeren zijn naam op te geven. Daarop werd de man aangehouden. Hij wilde wederom weglopen. Er ontstond duw en trekwerk. Daarop werd assistentie gevraagd van de politie. Die namen de man mee naar het politiebureau. Na verhoor werd hij heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BROERS?
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 11 juli twee broers (een tweeling) van 28 jaar zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden in de bosjes in de Tollensstraat in Zwijndrecht. De politie kreeg een melding van twee overlastgevende personen onder een viaduct aldaar. Ter plaatse bleken de twee hard tegen elkaar te praten. Ze werden om hun legitimatie gevraagd maar konden daar niet aan voldoen. Vervolgens gaven ze dezelfde roepnamen op en vertelde erbij geen broers van elkaar te zijn. Beiden werden aangehouden op verdenking van het opgeven van een valse naam en het niet tonen van een id-bewijs. Op het politiebureau werd hun identiteit vastgesteld. Een van de broers werd ingesloten in verband met openstaande boetes.

REMHENDEL IN BEEN
DORDRECHT - Een 8-jarige jongen uit Dordrecht heeft na een val met zijn fiets een remhendel in zijn been gekregen. Dit gebeurde op dinsdagavond 11 juli 2006 omstreeks 19.25 uur in de Mariannestraat. Na de val drong het remhendel in zijn linker bovenbeen. Personeel van de ambulancedienst verdoofde de jongen waarna brandweerlieden hielpen de remhendel uit zijn been te halen. De jongen is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

AANRIJDING LETSEL
DORDRECHT - Op dinsdagmiddag 11 juli 2006 omstreeks 17.30 uur vond in de Jacob Marisstraat een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een personenauto, bestuurd door een 23-jarige vrouw uit Dordrecht reed over de Jacob Marisstraat in de richting van de Brouwersdijk. Vanuit de tegenovergestelde richting kwam een personenauto, bestuurd door een 21-jarige man uit Dordrecht. Deze sloeg linksaf en verleende geen voorrang. Een aanrijding volgde. Een 21-jarige man uit Dordrecht die in de auto bij zijn 21-jarige plaatsgenoot, raakte gewond aan zijn hoofd en werd per ambulance voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

BANKSTEL IN BRAND
DORDRECHT - Op dinsdagmiddag 11 juli 2006 omstreeks 14.25 uur moesten brandweer en politie uitrukken voor een bankstel dat in brand stond op de Waldeck Pyrmontweg. Het bleek dat een bank voor een pand in brand stond. Een omstander trok de bank weg. De kozijnen van het pand raakten zwart geblakerd en er was een ruit gesprongen. De brandweer bluste de bank. De brand is vrijwel zeker aangestoken en de politie stelt een onderzoek in.