ADO Den Haag

Den Haag, woensdag 12 juli 2006

T.a.v. de sportredactie

ADO Den Haag contracteert Stijn Vreven

ADO Den Haag en Stijn Vreven hebben een akkoord bereikt over een contract dat de 32-jarige Belgische verdediger voor één seizoen aan de residentieclub bindt. Vreven komt transfervrij over van het Cypriotische Omonia Nicosia.

De Belg werkt momenteel in zijn vaderland aan het herstel van een enkelblessure die hij in een van zijn laatste wedstrijden in Cyprus opliep. De verwachting is dat hij zich in de loop van volgende week wedstrijdfit zal voegen bij de selectie van ADO Den Haag.

Stijn Vreven: "Ik ben blij dat ik via ADO Den Haag de kans krijg om mijn carrière op een hoog niveau in de Nederlandse Eredivisie te kunnen afsluiten. Bovendien is ADO een club die bij mij past. Een echte volksclub die niet misstaat in het rijtje KV Mechelen, AA Gent, FC Utrecht en 1. FC Kaiserslautern dat op mijn CV staat. Stuk voor stuk clubs waar supporters - zoals het hoort - nog altijd het belangrijkste zijn. Tenslotte ken ik trainer Frans Adelaar, waarmee ik in het verleden successen heb geboekt, natuurlijk zeer goed. Hij heeft mij ervan overtuigd dat de overgang naar ADO Den Haag een uitstekende keuze is."

Stijn Vreven begon zijn loopbaan in 1993 bij KV Mechelen, waar hij vier seizoenen onder contract stond. Daarna kwam de verdediger twee jaar uit voor AA Gent, om vervolgens in 1999 de overstap naar de Nederlandse Eredivisie te maken. Tot 2003 was FC Utrecht zijn werkgever. In het seizoen 2003/2004 speelde Vreven bij de Duitse Bundesliga-club 1. FC Kaiserslautern. Het daaropvolgende seizoen keerde de Belg via Vitesse terug op de Nederlandse velden. Na anderhalf jaar in Arnhem vertrok Vreven in januari 2006 naar het Cypriotische Omonia Nicosia.

Vreven speelde in totaal 306 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal waarin hij 6 maal wist te scoren. Daarnaast kwam hij twee keer uit voor de Rode Duivels.


Noot voor de redactie (