Gemeente Gouda


persbericht: bestuurders staan achter plan stolwijkersluis (12/07/2006)

Wethouder Arnout Menkveld van de gemeente Gouda, gedeputeerde E. van Heijningen van de provincie Zuid-Holland, hoogheemraad mevrouw M. van Ravesteyn-Kramer van het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard en de heer H. van der Smit, voorzitter van de Landinrichtingscommissie Krimpenerwaard hebben de Intentieverklaring Integrale Gebiedsuitwerking Stolwijkersluis ondertekend. Het doel van de intentieverklaring is om gedurende een jaar het plan verder uit te werken en onderzoek te doen naar de uitvoerbaarheid van het Masterplan Stolwijkersluis.

Wethouder Menkveld: Bewoners en bestuurders willen haast maken, omdat het eindbeeld zo aantrekkelijk is. We gaan het komende jaar op zoek naar geld en het plan verder uitwerken met als doel de ruim 200 jaar oude sluis weer in beweging te krijgen.

Met de ondertekening van de intentieverklaring staan nu ook de bestuurders van de diverse verantwoordelijke bestuurslagen achter het Masterplan Stolwijkersluis. Eerder al gaven omwonenden en belangengroeperingen hun goedkeuring aan het plan.

Het Masterplan geeft een visie voor het gebied Stolwijkersluis in de zuidelijke stadsrand van Gouda. Doel is het behoud en de versterking van het open, groene landschap van de zuidelijke stadsrand van Gouda, het scheppen van mogelijkheden voor recreatief gebruik en het herstel van de rijksmonumentale Stolwijkersluis. Het Masterplan is in 2005 in een interactief proces met omwonenden en belangengroeperingen opgesteld onder leiding van medewerkers van Wageningen Universiteit.

Kijk voor het gehele Masterplan Stolwijkersluis en verdere informatie op www.gouda.nl/stolwijkersluis.