Politie Gelderland-Midden

Twee verdachten aangehouden in zedenzaak

Publicatiedatum: 12-7-2006 14:52:52

Arnhem - De politie heeft vrijdag 7 juli tijdens een zoeking in een woning in Huissen een man aangehouden in verband met een zedenonderzoek. Een andere man is op zijn werk aangehouden. De twee verdachten, 28 en 44 jaar oud, worden verdacht van mensenhandel en het in bezit hebben van kinderporno. Tijdens de zoeking werden computerapparatuur en stapels video"s en dvd"s in beslag genomen. Het tweetal is in bewaring gesteld door de rechter commissaris.

De politie kwam de verdachten op het spoor tijdens een al langer lopend zedenonderzoek, waarin op 19 juni een 45-jarige Arnhemmer werd aangehouden.

voor nadere informatie:

Madeleen Pater
Persvoorlichter Arrondissementsparket Arnhem
026-8884566

---

Dierenaar veroorzaakt onder invloed aanrijding

Publicatiedatum: 12-7-2006 14:47:53

Arnhem - De politie heeft dinsdagochtend het rijbewijs van een 43-jarige Dierenaar ingevorderd. De man wordt ervan verdacht na een aanrijding met materiele schade doorgereden te zijn. Daarnaast zou de man teveel gedronken hebben. Een 25-jarige vrouw uit Brummen had haar auto geparkeerd aan de Van De Duyn Maasdamstraat. Toen de vrouw omstreeks 11:15 uur terugkwam, bleek haar auto beschadigd te zijn. Een getuige van het voorval had het kenteken van de andere auto genoteerd. Zo kon de politie de 43-jarige Dierenaar achterhalen. Toen agenten bij de man aanbelden, roken ze een sterke alcohollucht. Uit de blaastest bleek dat de man een alcoholpromillage had van 2,69; ruim vijf keer zoveel dan is toegestaan. De Dierenaar is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg tevens een rijverbod van 17 uur. Tegen de man zijn twee processen-verbaal opgemaakt; voor de aanrijding en voor de alcohol.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---