Ingezonden persbericht


Persbericht

Team Altena zet Citrix-technologie in tijdens Amsterdam - Beijing Rally

~ algemeen directeur Kender Thijssen live te volgen tijdens de race ~

Vianen, 12 juli 2006 - Op 15 juli gaat de Amsterdam - Beijing Classic Car Endurance Rally 2006 van start. Één van de deelnemers is Harm Altena, de algemeen directeur van ICT-dienstverlener Kender Thijssen. In het verleden zou deelname voor de drukbezette ondernemer geen optie zijn geweest, maar door gebruik van geavanceerde mobiele technologie zal hij continu in verbinding staan met zijn bedrijf en de buitenwereld - en andersom.

De Amsterdam - Beijing Rally is het spectaculairste evenement voor klassieke auto's ooit. Na de start bij het Paleis op de Dam in Amsterdam reizen honderd teams van twee personen in een periode van vier weken naar China, voor een finish op het Tiananmen Plein in Beijing. Harm Altena neemt samen afwisselend met dochter Carolien en zoon Marco, deel aan de Rally in een speciaal geprepareerde Austin Healey MKIII uit 1964.

Om het nuttige met het aangename te verenigen, heeft het team Altena de race aangegrepen om de mogelijkheden van mobiele technologie te illustreren. Op een speciale thema-website, www.kender-thijssen.nl/abr2006, is de voortgang van het team op elk moment van de dag te volgen dankzij een track & trace-systeem dat in de auto is ingebouwd.

Tegelijkertijd heeft Harm Altena dankzij een Citrix Access Gateway gedurende de hele reis veilig toegang tot de benodigde informatie en bedrijfskritische applicaties op het bedrijfsnetwerk via zijn mobiele telefoon (PDA) en Tablet PC. De verbinding wordt gerealiseerd via GSM, GRPS en/of UMTS, en op plaatsen waar deze netwerken niet beschikbaar zijn via de BGAN-satellietverbinding van Inmarsat.

"De Amsterdam - Beijing Rally is een fantastisch evenement voor iedereen die van toeren in klassieke auto's houdt. We zijn twee jaar geleden al begonnen met de technische voorbereidingen en vastbesloten om de hele race uit te rijden", aldus Harm Altena. "Het gebruik van de Citrix Access Gateway is voor ons essentieel, want ik kan niet zomaar vier weken mijn bedrijf in de steek laten. Nu kan ik volop van de race genieten, in de wetenschap dat ik belangrijke zaken indien nodig snel op kan pakken."

"Het zal geen verrassing zijn dat wij met veel genoegen het team van Harm Altena sponsoren", aldus Rob van der Hoeven, Area Vice President van Citrix Systems Benelux. "Hun aanpak van de race toont als geen ander aan hoe mobiele toegang ons leven makkelijker kan maken, zowel op het werk als in vrije tijd. Wij wensen hen veel succes en zullen hun verrichtingen aandachtig volgen."

(416 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over Citrix
Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS) is wereldwijd marktleider en de meest vertrouwde naam op het gebied van access infrastructure solutions. Meer dan 180.000 grote organisaties wereldwijd vertrouwen op Citrix om elke gebruiker optimaal toegang te bieden tot elke applicatie. De complete Fortune 100 en 98% van de Fortune Global 500 maakt gebruik van Citrix, alsmede honderdduizenden kleine bedrijven en particulieren. Citrix heeft ongeveer 6.200 verkoop- en alliantiepartners in meer dan 100 landen. In 2005 behaalde Citrix een omzet van $909 miljoen. Kijk voor meer informatie op www.citrix.com.

Over Kender Thijssen
Kender Thijssen helpt middelgrote en grote organisaties beter te presteren door het slimmer toepassen van informatie- en communicatietechnologie, en door goed te begrijpen wat organisaties écht nastreven. Daarbij gaat Kender Thijssen op een aangenaam professionele manier te werk. Het advies van Kender Thijssen is samengevat in een gestructureerde aanpak waarin situatie, analyse, formulering van het ICT vraagstuk en de presentatie van de oplossing centraal staan. Kender Thijssen ontwerpt, levert de geadviseerde oplossing(en) én houdt deze 7 x 24 uur veilig en operationeel. Kender Thijssen bestaat uit zes gespecialiseerde business teams. Deze business teams opereren zowel afzonderlijk als gezamenlijk, waarbij klanten altijd kunnen rekenen op één centraal aanspreekpunt. Vanuit het hoofdkantoor in Veenendaal zijn 250 medewerkers actief in Nederland en België. Meer informatie is te vinden op www.kender-thijssen.nl.

Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met:

Marieke van Zuien van LEWIS
Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com

Ed Bezooijen van Citrix Systems
Tel: +31 (0)347 324 845
E-mail: ed.bezooijen@eu.citrix.com
http://www.citrix.com