Nuon

Nuon verkoopt Duitse windparken aan CRC
12 jul 2006 | Amsterdam | Nuon
Energieonderneming Nuon heeft de verkoop afgerond van haar Duitse windparken aan CRC Global Structured Energy Fund, een fonds dat beheerd wordt door Christofferson, Robb & Company (CRC). De vijf windparken zijn verspreid over drie Duitse regio's en leveren 100 MW aan capaciteit.
De verkoop past in de strategie van Nuon om haar productieportfolio voor duurzame energie te herijken. Terwijl Nuon energieactiviteiten in Duitsland blijft ontwikkelen, zijn de windparken aldaar niet langer strategisch van belang om de doelstellingen in dat land te behalen. In lijn met deze strategie verkocht Nuon eerder haar Spaanse windenergieactiviteiten (DESA).
Daarnaast ontwikkelt Nuon nieuwe duurzame energieproductie, zoals `NoordzeeWind', het eerste Nederlandse windmolenpark in zee (108 MW), dat in de loop van 2006 gereed zal zijn.
Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten klanten bedient in Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto-omzet in 2005 bedraagt EUR 5,0 miljard. Het aantal medewerkers per eind 2005 bedraagt 9.665 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland en Fryslân en de gemeente Amsterdam.
Over CRC
Christofferson, Robb & Company is een financiële beheersmaatschappij die wereldwijd investeert in structured credit en asset backed securitiesmarkets. Het bedrijf managet het CRC Global Structured Credit Fund en het Global Structured Energy Fund. Christofferson, Robb and Company LLC is geregistreerd als Investment Advisor bij de U.S. Securities and Exchange Commission en Christofferson, Robb and Company (UK) LLP is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Services Authority.