Gemeente Woerden

12 juli 2006

Defensie-eiland ons eiland

Sinds in december 2005 het Defensie-eiland is overgedragen aan de gemeente Woerden, is het een eiland van alle Woerdenaren geworden. Daarom staat midden op het Defensie-eiland een Infocentrum. In dit Infocentrum kunt u bij Barry Stoppelenburg, medewerkster van de gemeente Woerden, terecht met al uw vragen over de binnenstad én het Defensie-eiland. In mijn blauwe huisje kunnen geïnteresseerden langskomen, vragen stellen, panelen over het Defensie-eiland in het verleden bezichtigen en een maquette van de binnenstad bekijken. Het blauwe huisje van Barry is te vinden naast het parkeerterrein/tussen de autos, maar wordt binnenkort duidelijker aangegeven met borden.

Omdat het nog wel even gaat duren voor er daadwerkelijk gebouwd gaat worden op het Defensie-eiland, stelt de gemeente het eiland beschikbaar voor uiteenlopende activiteiten. Stel dat u een sportevenement wilt organiseren, een loods wilt afhuren of iets anders leuks wilt doen op het eiland, laat het ons weten. Alle ideeën worden serieus door de gemeente bekeken. Ook voor deze vragen of ideeën kunt u terecht bij Barry in het Infocentrum.

De tentoonstelling in het Infocentrum laat zien met welke aspecten we bij de toekomstige ontwikkeling rekening moeten houden. U vindt er informatie over de historische groei, de openbare ruimte, de bodemvervuiling, het groen, de monumenten etc. In de tweede helft van 2006 vragen we u om mee te denken over de kaders die we aan een toekomstige ontwikkeling mee willen geven.

Het Infocentrum is voor vragen over het Defensie-eiland en andere binnenstadsprojecten elke woensdagochtend geopend van 9.30 tot 12.30 uur. Telefoon 06-23508808, e-mail: defensie-eiland@woerden.nl. Infocentrum Defensie-eiland (klik om de foto te vergroten)