Provincie Utrecht

Bouw een fort en win een feestje!

12-7-2006 -

Op het Fort bij Vechten is veel te beleven. Gangen en gaten om in rond te dolen, kazematten, waterplaatsen en officierstoiletten. Kinderen genieten nog even na van dit avontuur. Bij een bezoek krijgen zij een bouwplaat cadeau. Hiermee kunnen ze thuis een echt fortlokaal maken en meedoen aan de grote kijkdozenwedstrijd. De hoofdprijs: een spannend kinderfeestje op het fort.

De wedstrijd is voor alle kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Bouwplaten zijn op te halen bij Fort bij Vechten op de Marsdijk 2 in Bunnik. Het fort is tot en met 21 juli - behalve op zaterdag 15 juli - dagelijks geopend. Zondag 20 augustus is de uiterste inleverdatum voor de kijkdozen. De prijsuitreiking is op zondag 3 september aan het begin van de Fortenmaand.

Fort bij Vechten maakt onderdeel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Samen met de gemeente Bunnik, Staatsbosbeheer en Nationaal Project Nieuwe Hollandse Waterlinie wil de provincie het Fort verder ontwikkelen tot een cultuurhistorisch, recreatief centrum. Het Nationaal Liniecentrum Nieuwe Hollandse Waterlinie maakt hier onderdeel van uit. Ook komt er ruimte voor bijvoorbeeld musea en kunstgalerieën en is er oog voor groen en infrastructuur.

Meer informatie: Christianne Colaris, telefoon 030-2583207