Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (12-07-06)

OOSTERHOUT NB, 12 juli 2006

Politie houdt jongen aan voor huiselijk geweld

DONGEN: Dinsdag 11 juli rond 20.00 uur heeft de politie een 16-jarige jongen aangehouden voor mishandeling van zijn moeder. De jongen wilde zijn voormalige ouderlijke woning binnen gaan zonder toestemming van zijn moeder. Zij wilde hem bij de voordeur tegenhouden toen hij haar een duw gaf. Hierdoor kwam zij ten val. Binnen duwde hij haar nogmaals waardoor zij weer viel. Daarna vertrok hij met wat kleding. De politie heeft de jongen, met toestemming van de officier van justitie, buiten heterdaad aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld.

Winkeldieven aangehouden

OOSTERHOUT: De politie heeft dinsdag 11 juli omstreeks 15.30 uur in het Arendshof twee meisjes van 14 en 15 jaar uit Rijen aangehouden voor winkeldiefstal. De dames verlieten de winkel met goederen als boxershorts en make-up zonder deze te betalen. Toen ze de winkel uit liepen, ging het alarm af. Een medewerker van de naast gelegen winkel hield de meiden staande en droeg ze over aan de buren. De meisjes bekenden de goederen gestolen te hebben en zijn door agenten meegenomen naar het politiebureau. De dames zijn doorverwezen naar bureau HALT. Tevens kregen ze een winkelverbod opgelegd van een jaar.

OOSTERHOUT: Woensdag 12 juli heeft de politie rond 10.00 uur in het Arendshof een 49-jarige vrouw uit Oosterhout aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw pakte een stenen olifant, een siersteen en een boek van een plateau in de winkel. Ze verliet vervolgens de winkel zonder deze goederen af te rekenen. Hierop is zij door een medewerker van de winkel aangehouden. De vrouw is meegenomen naar het bureau waar proces verbaal is opgemaakt.

Politie houdt man aan voor bedreiging

RAAMSDONKSVEER: In de nacht van dinsdag 11 juli op woensdag 12 juli heeft de politie rond 00.45 uur een 36-jarige man uit Raamsdonksveer aangehouden. De man zou zijn 41-jarige vrouw met een mes bedreigd hebben. Het incident speelde zich af terwijl zij buiten aan de tuintafel zaten. Zij kregen ruzie waarna de man agressief werd. Agenten vonden in de auto van de man een mes dat in beslag is genomen. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Automobilist aangehouden voor rijden onder invloed

SPRANG-CAPELLE: In de nacht van dinsdag 11 juli op woensdag 12 juli hebben agenten rond 02.20 uur in de Heistraat een 48-jarige automobilist uit Oosterhout aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens een controle, waarbij de bestuurder een blaastest af moest leggen, bleek hij teveel alcohol te hebben gedronken. De man moest mee naar het politiebureau waar hij een ademanalyse test moest ondergaan. Hieruit bleek dat zijn ademgehalte 305 ug/l was, terwijl de maximaal toegestane hoeveelheid 220 ug/l is. Met een geldboete en een rijverbod van 2 uur is de man huiswaarts gestuurd.

Meiden aangehouden voor mishandeling

DONGEN: In de nacht van dinsdag 11 juli op woensdag 12 juli heeft de politie omstreeks 23.00 uur een 16-jarig meisje uit Dongen en een 18-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden voor mishandeling. De dames achtervolgden dinsdag rond 19.30 uur in de St. Josephstraat in Dongen een 16-jarig meisje uit die plaats. De 18-jarige vrouw sloeg het slachtoffer op haar hoofd, waardoor zij een forse bult opliep. De meiden zijn aangehouden voor mishandeling en meegenomen naar het politiebureau waar zij een verklaring hebben afgelegd. De Tilburgse is in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor mishandeling

NIEUWENDIJK: De politie heeft dinsdag 11 juli rond 09.00 uur op het teambureau aan Doornseweg een 56-jarige man uit Werkendam, buiten heterdaad, aangehouden voor mishandeling. De man heeft zijn 50-jarige ex-vriendin, op 1 juli, vermoedelijk hard vastgepakt en op het houten geraamte van het bed geduwd. Ook heeft hij haar geslagen met een vliegenmepper. Nadat de man meegenomen is naar het politiebureau en een verklaring heeft afgelegd, is hij in vrijheid gesteld.

Auteur: Ilse Matthijsen