Gemeente Tilburg

Datum
12 juli 2006

Nieuwsbrief 2

Voortgang werkzaamheden winkelcentrum De Blaak

Op 21 april 2006 hebt u de eerste nieuwsbrief ontvangen over de bouwplannen en het inrichtingsplan openbare ruimte voor het centrumgebied De Blaak. Dit is de tweede nieuwsbrief en in september ontvangt u de volgende.

Uitbreiding winkelcentrum
De bestaande C1000 wordt uitgebreid en er komt een inpandige laad- en losstraat. De eerste bouwwerkzaamheden hebben plaatsgevonden. De fundering is inmiddels gereed en de staalconstructie voor het gebouw staat overeind. Om hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te voorkomen zijn de funderingspalen niet geheid, maar geboord. Kort na de bouwvak (half augustus) wordt de kapconstructie aangebracht en is het gebouw op hoogte. Meer informatie vindt u op www.winkelcentrumdeblaak.nl.

Bouw appartementencomplex

Naast het winkelcentrum wordt het appartementencomplex 'Over De Blaak' gebouwd. Voor de bouw van dit complex zijn de eerste palen de grond in en is het eerste beton gestort. Na de bouwvak wordt begonnen met de kelder. Nu de bouw gestart is, merkt de makelaar een toenemende belangstelling voor de resterende appartementen. De appartementen in het gebouw zijn inmiddels voor 60% verkocht en worden naar verwachting in de tweede helft van 2007 opgeleverd. Meer informatie over het project kunt u vinden op www.overdeblaak.nl.

Uitbreiding parkeerterrein en herinrichting openbare ruimte De bouwer, Van der Weegen, heeft de nodige verkeersmaatregelen aangebracht om een veilige situatie rondom de bouwplaats te krijgen. Er zijn in de Grebbe borden geplaatst om duidelijk te maken dat er een parkeerverbod geldt. Toch wordt er nog veel geparkeerd. Parkeren kan de voortgang van de bouw belemmeren, is hinderlijk voor de omwonenden en levert gevaar op voor andere verkeersdeelnemers. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk om het parkeerverbod te respecteren. De gemeente gaat er extra op toe zien dat overtreders beboet worden. Na de bouwvak start de herinrichting van het parkeerterrein en de realisatie van de laad- en loszone voor de auto's die de winkels bevoorraden. Vanaf 14 augustus moeten auto's geparkeerd worden op het tegenover gelegen grasveld aan de Beeklaan. Overlast voor het winkelende publiek wordt zoveel mogelijk beperkt.

Meer informatie
Hebt u naar aanleiding van deze brief nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Marcel Heijmans, toezichthouder of Job Dijkstra, projectleider. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 013 - 540 81 17 of 013 - 542 86 90.

---- --