Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (12-07-06)

TILBURG, 12 juli 2006

Verdachten beroving aangehouden

TILBURG: De politie heeft gisteren met toestemming van de officier van justitie een 31-jarige Tilburger en zijn 23-jarige Oisterwijkse vriendin aangehouden omdat ze verdacht worden van het gewelddadig beroven van een 56-jarige oom van de vrouwelijke verdachte. Het incident heeft plaats gevonden in de woning van het slachtoffer in Tilburg op zondag 4 juni jl. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Het slachtoffer deed op 5 juni jl. aangifte. Hij verklaarde dat zijn nichtje en haar vriend op zondag 4 juni jl. omstreeks 20.00 uur bij hem in de woning waren gekomen. Zij kwamen het geld, 300 euro, ophalen wat hij eerder voor zijn nichtje had bewaard. Er ontstond ruzie omdat hij 50 euro had gebruikt voor boodschappen en hij dus slechts 250 euro in huis had. Hij werd naar eigen zeggen door de vriend van zijn nichtje naar achteren getrokken waardoor hij tegen de TV-kast viel en met zijn hoofd op de tegelvloer terecht kwam. Hij raakte even buiten bewustzijn en had een hoofdwond. Terwijl hij op de grond lag ging de mannelijke verdachte op hem zitten en draaide de armen uit de kom. Hiermee werd de eis om geld kracht bijgezet. Het nichtje ging naar boven om een spaarpot te halen. Ze heeft volgens de aangever ook een koningsketting gestolen. Bij het verlaten van de woning dreigden ze hem nog dood te schieten. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld.

De politie heeft naar aanleiding van bovenstaande aangifte een verder onderzoek ingesteld naar de verblijfplaats van de vrouwelijke verdachte en naar de identiteit en verblijfplaats van haar vriend. Dit resulteerde in de aanhouding van beiden gisterenmorgen in een woning in Berkel-Enschot.

Zwerver aangehouden voor huisvredebreuk.

TILBURG: De politie heeft gistermiddag omstreeks 17.35 uur een 32-jarige zwerver opgepakt omdat hij het gebouw van Traverse aan de Gasthuisring was binnen gegaan terwijl vanwege ontoelaatbaar gedrag hij toegangsverbod voor alle locaties van deze instelling had gekregen. De agenten troffen de man aan op de Lochtstraat en hebben hem aangehouden ter zake huisvredebreuk. De verdachte verklaarde dat hij boos was geworden vanwege dat verbod. Hij had zijn zwerversuitkering geëist en gedreigd dat hij anders alles in de fik zou steken. De politie maakt proces-verbaal op tegen de dakloze man.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

OISTERWIJK: Gisteravond is omstreeks 21.50 uur ingebroken in een pand aan de Moergestelseweg. In het pand zijn meerdere bedrijven en kantoren gevestigd. Door de daders is een nooddeur aan de achterzijde van het pand met een breekvoorwerp open gebroken. Hierna zijn de kantoren van twee verschillende bedrijven doorzocht. Daarbij werden ook enkele deuren geforceerd. Diverse kasten en laden werden open getrokken. Bij het ene bedrijf zijn enkele laptops gestolen. Bij het andere bedrijf wordt niets vermist.

Twee arrestaties na mishandeling

DIESSEN: De politie heeft vannacht omstreeks 01.00 uur in Diessen een 18-jarige vrouw en een 15-jarige jongen beiden uit Udenhout op een vakantieadres aangehouden die een begeleider van hun woongroep hadden geschopt en geslagen. Beide verdachten waren gisteravond enkele keren gewaarschuwd vanwege hun gedrag. Aan het eind van de avond escaleerde het tussen de twee verdachten en hun begeleiders. De 15-jarige jongen spoot ook met een deodorant spuitbus in de ogen. Ook werden door het tweetal enkele dreigementen geuit.

Politie zoekt getuigen verkeersongeval

TILBURG: Vanmorgen heeft omstreeks 07.10 uur op de Dr. Hub van Doorneweg een verkeersongeval plaats gevonden. Een 19-jarige Tilburger kwam met zijn auto in aanrijding met een 46-jarige snorfietsster. Beide betrokkenen kwamen uit de nachtdienst van hun werk. Het incident gebeurde toen beiden vanaf de Hub van Doorneweg links af wilden slaan. Hierbij kwam de snorfiets vanaf het fietspad de rijbaan op. De vrouw op de snorfiets raakte gewond en werd met nog onbekend letsel overgebracht naar het Elisabethziekenhuis. Haar letsel is niet bekend. De politie vermoedt dat de automobilist te hard heeft gereden. De agenten die de aanrijding hebben opgenomen, zijn op zoek naar getuigen, zoals de vrouw die eerste hulp verleend aan het slachtoffer. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Winkeldief aangehouden

TILBURG: Vanmiddag is bij een schoenenzaak op de Heuvel een 22-jarige Rotterdammer betrapt op winkeldiefstal. Hij had twee paar schoenen met een verkoopwaarde van 59 euro in zijn tas gestopt en was daarmee zonder te betalen naar buiten gelopen. Bij het passeren ging het alarm af, waarna de dief werd tegengehouden door een beveiligingsbeambte.

Auteur: Willem van Hooijdonk