Ingezonden persbericht


NIEUWE RELEASES CA'S MAINFRAME DATABASE-OPLOSSINGEN OPTIMALISEREN BESCHIKBAARHEID EN PRESTATIES

CA-IDMS en CA-Datacom ondersteunen bedrijfskritische applicaties in organisaties

Nieuwegein, 12 juli 2006 - CA introduceert nieuwe versies van de nog altijd veel gebruikte CA-IDMS en CA-Datacom mainframe databases.

De nieuwe releases bieden verbeteringen in prestaties en beschikbaarheid en onderstrepen CA's toewijding aan zijn mainframe-databases. Prominente organisaties als BT gebruiken de databases voor bedrijfskritische applicaties.

"Nu organisaties hun internetgebaseerde en mobile IT-infrastructuur blijven uitbreiden, vertrouwen ze op databases die goede prestaties leveren, een hoge mate van beschikbaarheid bieden en de grootste systemen ter wereld ondersteunen", zegt Marcel den Hartog, Mainframe Marketing Director bij CA. "CA zal CA-IDMS en CA-Datacom blijven ontwikkelen en uitbreiden om zo tegemoet te komen aan de complexe, multi-platform applicatie-uitdagingen van klanten."

De nieuwste versie van CA-IDMS bevat een express reorg utility voor z/OS die de beschikbaarheid van het systeem verbetert door de ingeplande downtime te verlagen. De release biedt ook vernieuwde mogelijkheden voor compliance- en audit-rapportages, waarmee organisaties database-activiteit kunnen nalopen per gebruikersidentiteit. Eén van de bètatesters is BT, een wereldwijde leverancier van communicatieoplossingen die lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten en breedbandproducten en -diensten aan klanten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië-Pacific.

In het afgelopen jaar heeft CA verschillende aanvullende IDMS-service packs uitgebracht, met daarin nieuwe mogelijkheden als XML document publishing, high-performance storage-beveiliging en een JDBC Type 4-driver die zorgt voor betere responstijden voor web- en Java-applicaties.

De nieuwste versie van CA-Datacom biedt nieuwe mogelijkheden als het online reorganiseren van gegevens, online index-defragmentatie, ononderbroken service tijdens ingeplande IPS's en een geautomatiseerde fail-over faciliteit in het geval van een systeemfout. Daarnaast zorgen verschillende nieuwe opties als parallel index queue processing en variabele log block optimizations voor significante prestatieverbeteringen.

Beschikbaarheid
CA Datacom r11.2 is direct beschikbaar. CA-IDMS r16 SP4 zal later deze maand beschikbaar zijn. Beide producten zijn beschikbaar voor IBM z/OS- en z/VSE-omgevingen. CA-IDMS is ook beschikbaar voor IBM z/VM- en Siemens Fujitsu BS2000/OSD-omgevingen.

(342 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over CA
CA (NYSE:CA), één van 's werelds grootste IT-management softwarebedrijven, integreert en vereenvoudigt het management van ondernemingsbrede IT. CA is opgericht in 1976, heeft zijn hoofdkantoor in Islandia, N.Y. en is actief in meer dan 140 landen. Voor meer informatie, zie http://ca.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven van LEWIS, PR bureau: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: kimv@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over CA kunt u contact opnemen met Mika Lassen, CA: E-mail: mika.lassen@ca.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com