Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 12 juli 2006

Zaanstreek-Waterland, 12-07-2006

Dreigen met honkbalknuppel

Purmerend, 12 juli 2006, 08:28 uur

In een woning aan het Drontermeer is een 60-jarige vrouw aangehouden omdat zij agenten bedreigde met een honkbalknuppel. De politie kwam aan de deur om haar 17-jarige zoon aan te houden die voor de kinderrechter moest verschijnen. Zijn moeder deed open en hield een honkbalknuppel in de aanslag. De vrouw en haar zoon werden meegenomen, de honkbalknuppel is inbeslaggenomen en tegen de vrouw is aangifte gedaan wegens bedreiging.

Lastige ex

Zaandam, 11 juli 2006, 13:42 uur

Politieagenten werden naar de Gedempte Gracht gestuurd waar een vrouw werd lastiggevallen door haar ex-vriend. De 24-jarige Zaandammer zou haar ketting hebben stukgetrokken en de 20-jarige Zaandamse niet met rust willen laten. De man kon zich niet legitimeren en werd aangehouden, waarbij hij zich verzette en dreigende taal uitsloeg. Tegen de man is aangifte gedaan van bedreiging.

45 bestuurders zonder gordel

Krommenie, 11 juli 09:00-12:00 uur

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum hebben medewerkers van het verkeershandhavingsteam dinsdag 45 bestuurders en één passagier bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Zeven bestuurders waren aan het bellen tijdens het rijden en kregen ook een boete. Verder werden nog vier boetes uitgedeeld voor het voeren van mistlicht, rechts inhalen, het rijden met lading die niet was vast gezet en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Alle bestuurders die aan de kant gezet werden, werden op het rijden onder invloed gecontroleerd. Geen van allen had (teveel) gedronken.

Twee drankrijders

Purmerend, 11 juli, 20:17 uur

Op de Koemarkt werden dinsdagavond een 44-jarige vrouw uit Amsterdam en een 64-jarige man uit Purmerend aangehouden wegens het rijden onder invloed. Tegen de twee drankrijders werd proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens een gordelcontrole op de Waterlandlaan werden dinsdagmiddag 21 boetes uitgedeeld. Een bestuurder die telefoneerde tijdens het rijden werd ook aan de kant gezet.

Onder invloed

Zaandam, 12 juli, 02:32

Op de Kepplerstraat werd in de nacht van dinsdag op woensdag een 30-jarige vrouw uit Zaandam aangehouden. De automobiliste had anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

Bedreiging

Middenbeemster, 11 juli 2006, 14:03 uur

Op een terrein aan de Klaas Hogetoornlaan zijn een 37-jarige man uit Hoofddorp en een 31-jarige Haarlemmer aangehouden op verdenking van bedreiging van elkaar. De inwoner van Hoofddorp zou onder andere met wapenstokken hebben gezwaaid. De oorzaak zou liggen in de relationele sfeer. Beide mannen zijn verhoord en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.