Politie Hollands Midden

Datum: 12 juli 2006

Leiden Botsing personenauto en vrachtwagen Agenten spoedden zich woensdag 12 juli, rond 07.20 uur, naar de kruising van de Lammenschansweg met de Tomatenstraat waar een ongeluk had plaatsgevonden tussen een bestuurder van een personenauto en een vrachtwagen. De automobiliste, een 33 jarige Katwijkse, reed vanuit de Tomatenstraat de Lammenschansweg op. Zij wilde linksaf afslaan in de richting van de Sitterlaan. Bij het oprijden van de kruising reed zij zonder te kijken de weg op. Zij reed voorlangs een vrachtwagen die over de Lammenschansweg in de richting van de Sitterlaan reed. De vrachtwagenchauffeur, een 46 jarige Alphenaar, kon haar niet meer ontwijken en botste op de auto. De bestuurster droeg vermoedelijk geen gordel en werd een aantal meters meegesleurd. De Katwijkse is met gekneusde ribben overgebracht naar het LUMC.

Leimuiden Woninginbraken De politie is een onderzoek gestart naar twee woninginbraken die in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 juli plaatsvonden. In twee woningen in Leimuiden, aan de Acacialaan en de Kastanjelaan werd ingebroken. Vanuit de woning aan de Acacialaan werd een laptop weggenomen en bankpasjes. Bij de inbraak aan de Kastanjelaan werden de autosleutels buit gemaakt waarna de inbreker(s) de auto hebben weggenomen. Het gaat om een groene Volkswagen Golf. De auto staat inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd. De technische recherche van de politie heeft onderzoek gedaan naar eventueel achtergelaten sporen.

Lekkerkerk Insluiping in woning, getuigen gezocht De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een insluiping in een woning aan de Opperduit. Op maandag 10 juli, vermoedelijk tussen 14.00 en 16.00 uur is er een inbreker via een openstaand raam een woning binnengekomen. De bewoner die in de tuin aan het werk was heeft niets gemerkt, maar na terugkomst in de woning bleken verschillende spullen weggenomen te zijn. Een geldbedrag en sieraden zijn als gestolen opgegeven. Een getuige heeft inmiddels een verklaring bij de politie afgelegd dat zij die dag een aantal vrouwen in een auto had zien zitten die zich verdacht gedroegen. De politie vraagt getuigen zich te melden bij de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Schoonhoven Beginnend bestuurder heeft 10 keer teveel alcohol in bloed De politie heeft het rijbewijs van een 24 jarige man uit Schoonhoven ingenomen nadat hij ruim tien keer de toegestane alcohollimiet in het verkeer had overschreden. De man werd op zondag 9 juli, rond 04.15 uur, staande gehouden op de Opweg omdat hij zonder licht over de C.G. Roosweg had gereden. De agenten die hem aanspraken roken direct een alcohollucht waarna hij kon blazen. Na de uitslag van de blaastest op straat werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het ademanalyseapparaat blies hij een uitslag van 960 ug/l, terwijl 88 ug/l voor een beginnend bestuurder is toegestaan.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --