Juli 2006

Panta Reizen gaat met 50 steden de winter in
Optimisme voor nieuw seizoen door duidelijk stijgende vraag naar korte trips
De nieuwe stedenbrochures van Panta Reizen verschijnen eind juli. Voor het eerst komt de stedenspecialist in de winter met een aparte Parijs brochure. Ook Londen en Barcelona/Madrid zijn in aparte gidsen opgenomen. In Panta's Stedenprogramma, de `stedenbijbel' van de Nederlandse reiswereld, zijn in totaal 50 steden binnen en buiten Europa opgenomen.

Stedenreizen in stille maanden
Panta Reizen heeft goede verwachtingen voor de winter. `We zien duidelijk een stijgende lijn in de vraag naar korte trips. Door de lage vliegtarieven zijn veel steden relatief goedkoop te bereiken. In de winter zijn november en maart vaak de drukste maanden'.

Pantqa Reizen adviseert daarom haar klanten die de drukte willen vermijden en willen profiteren van vaak uitstekende aanbiedingen om ook eens in januari of februari een stad te bezoeken. Een goed voorbeeld is New York dat in november en december vrijwel vol is; de prijzen zijn dan navenant. Januari en februari zijn uitstekende maanden om The Big Apple te bezoeken: een winterse sfeer, overal uitverkoop en de laagste hotelprijzen.

Nieuws uit de brochures
Van het stedenfront is het vermelden waard dat Glasgow, Jeruzalem, Tel Aviv, Palma de Mallorca, Riga en Tallinn voor het eerst in de winter worden gepubliceerd. Nieuw is St. Helier, de hoofdstad van het charmante Britse kanaaleiland Jersey.

De belangrijkste nieuwtjes vanuit de steden zijn:


* Twee excursies (waaronder de Da Vince Code tour) in Londen met Nederlandssprekende begeleiding.

* Kinderen vliegen gratis naar Parijs met KLM/Air France.
* In het kader van het `Shopping Year 2007' in Barcelona ontvangen alle Panta Barcelona reizigers exclusief een leuk shopping pakket met van aantrekkelijke gadgets.

* Voetbal in Engeland, Spanje en -nieuw- in Italië. Panta Reizen biedt haar gasten de mogelijkheid om bij een stedenreis kaartjes te bestellen voor een topwedstrijd uit de Premier League, Primera Division of Serie A. Begin september verschijnt de speciale folder met alle wedstrijdschema's en arrangementen.
* Veel nieuwe hotels in diverse steden met daarbij in het oog springend:


- The Capital in Londen, een goed bewaard geheim, direct achter Harrods gelegen


- Olivia Plaza, Barcelona's nieuwste 4-sterren hotel direct aan de Plaça de Catalunya

- Hotel Sankt Petri, spectaculair design hotel in Kopenhagen
- Marriott Berlijn; tophotel op de Potsdamer Platz
- The Westin Excelsior in Rome, direct aan de beroemde Via Veneto
- Hotel A La Comedia, een klassiek Venetiaans hotel, net geopend.


* Fietsexcursies in Londen, Parijs, Barcelona en Madrid.
* De New York Heritage Tour; een kijkje in de historie van de stad.
* Diverse nieuwe musicals in zowel Londen als New York (o.a. Wicked, Spamalot en Movin'Out).

Over Panta Reizen
Panta Reizen is dé specialistische reisorganisatie op het gebied van stedenreizen. Panta Reizen biedt met passie stedenreizen naar ruim 50 steden wereldwijd. De nadruk ligt bij Panta Reizen op vliegarrangementen van hoge kwaliteit voor de individuele vakantieganger. Panta Reizen is onderdeel van de Reisspecialisten Groep B.V. en aangesloten bij ANVR, SGR, SGC en Calamiteitenfonds. De directeur van Panta Reizen in Rotterdam is Peter van Vliet, commercieel directeur is Paul van Laarhoven.