Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 12-07-2006

Beroving

s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag, rond half twee, is op de Simon Stevinweg ter hoogte van de bushalte aan de zijde van het Koning Willem I Collega, een 34 jarige Bosschenaar beroofd. Hij liep over genoemde weg toen er een hem onbekende man voor hem kwam staan die hem onder bedreiging van een mes dwong tot afgifte van geld. Toen de overvaller het geld had gekregen liep hij rustig weg in de richting van Stationstunnel, het slachtoffer totaal verbouwereerd achterlatend. Het signalement van de overvaller luidt als volgt:

Man, getinte huidskleur, vermoedelijk van Noord Afrikaanse afkomst,leeftijd ongeveer 27 jaar, lengte tusen 1.70 en 1.75 meter, gezet postuur, donker haar, gekleed in een roze/oranje t-shirt zonder mouwen met witte vlekken en een driekwart witte broek. Over zijn schouder droeg hij een zwarte schoudertas.

Getuigen, of personen die menen aan de hand van het signalement te weten wie de verdachte is of waar deze thuis hoort, worden verzoch contact op te nemen met de politie in het district Den Bosch. Telefoon 0900-8844. Indien u anoniem wenst te blijven kunt u ook bellen met het nummer van Misdaad Anoniem 0800-7000.

Ingesloten

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is op de Antoon der Kinderenlaan een 32 jarige Bosschenaar aangehouden. De man bleek nog drie veroordelingen achter zijn naam staan, bij elkaar goed voor 33 dagen gevangenisstraf. Hij is ingesloten.

Valse naam en geen rijbewijs

s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Churchilllaan een 40 jarige automobilist uit Tilburg aangehouden. Bij een politiecontrole gaf de man een valse naam op. Hij gaf de personalia op van zijn jongere broer maar wist kennelijk niet dat die nog voor 600 euro aan geldboetes open had staan. Op het politiebureau bleek dat de Tilburger geen rijbewijs had. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

Valse naam, verzet en harddrugs

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is op een schoolplein aan de Copernicuslaan een 18 jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden en in verzekering gesteld. Agenten hadden hem al eerder gewaarschuwd dat hij niet op het schoolplein mocht rondhangen en gaven hem nu een bekeuring. Hij gaf daarbij een valse naam op. Bij zijn aanhouding verzette hij zich door het geven van een kopstoot en om zich te schoppen en te slaan. Toen de verdachte met enige moeite in de politieauto was geplaatst schoot een 33 jarige man uit s-Hertogenbosch een brandende sigaret door het open raam van de politieauto naar binnen. Deze man is later die dag aangehouden en verhoord. Op het schoolplein, op de plaats waar de 18 jarige verdachte zat vond de politie 28 bolletjes met vermoedelijk verdovende middelen. De politie vermoedt dat de verdachte die daar heeft verstopt.

Overigens geldt voor het gehele gebied rondom het winkelcentrum Boschveld een samenscholingsverbod dat is gericht tegen groepen van personen waarvan redelijkerwijs kan worden aangenomen dat zij een bedreiging van de openbare orde met zich meebrengen of zullen brengen. De politie treedt consequent op en overteders worden bekeurd op grond van de Algemene Politie Verordening voor de gemeente s-Hertogenbosch.

Baldadigheid

Schijndel In de nacht van dinsdag op woensdag zijn twee mannen, 19 en 22 jaar, uit Schijndel aangehouden terzake vandalisme. Agenten zagen het tweetal met een verkeersbord over de Kluisstraat sjouwen. Op de Vicaris Aertsweg plaatsten zij het bord in een haag.

Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt terzake baldadigheid.

Man moet straf uitzitten

Veghel Dinsdagmiddag is in het politiebureau in zijn woonplaats Veghel een 25 jarige man aangehouden. Hij moest nog 66 dagen gevangenisstraf uitzitten en wist dat de politie hem op de hielen zat. Hij kwam zich zelf melden en is ingesloten.

Auto ramt pui van woning

Veghel Dinsdagavond ramde een 51 jarige automobiliste uit Veghel de pui van een woning aan de Heuvelstraat. Er raakte niemand gewond maar de woning werd zodanig beschadigd dat een bouwbedrijf het nodige stutwerk moest verrichten.

De vrouw verklaarde dat zij in de richting van de N265 reed en plotseling moest uitwijken voor een fietser die vanaf het trottoir de weg opreed. De bestuurster heeft vermoedelijk op het gaspedaal getrapt in plaats van op het rempedaal toen zij wilde remmen. Zij reed eerst een ijzeren tuinhek omver en kwam tegen de pui van de woning tot stilstand.

Verdachten van druggebruik en drughandel

Boekel Dinsdagavond zijn in hun woonplaats Boekel vier mannen -een van 19, twee van 21,en een van 22 jaar oud- aangehouden. De twee 21 jarige verdachten worden verdacht van drugsbezit en zijn diezelfde avond na hun verhoor weer in vrijheid gesteld. De beide anderen worden verdacht van het handelen in hard- en softdrugs en zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie kreeg de laatste tijd regelmatig klachten van jongeren die zich ophielden op de De raadstraat in Boekel. Uit de klachten kwam verder naar voren dat er in die groep drugs werden gebruikt en zelfs werden verhandeld.

In mei startte de politie een onderzoek dat de inhoud van de klachten bevestigde.

Dinsdagavond, 11 juli voerde de politie een actie uit op de De Raadstraat die uiteindelijk resulteerde in de aanhouding van de vier verdachten. De verdachten bleken bij controles in het bezit van hard- en/of softdrugs. In de woning van een van de verdachten zijn attributen gevonden die er op kunnen wijzen dat er sprake is van handel.

Ondanks ontzegging toch achter het stuur

Uden Woensdagmorgen is op de Botermarkt in zijn woonplaats Uden een 26 jarige automobilist aangehouden. Hij reed in de auto terwijl hij een volledige ontzegging van de rijbevoegdheid heeft die nog duurt tot 9 augustus 2006. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte van inbraak aangehouden

Oss - In zijn woning in Oss is woensdagmorgen een 18 jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een winkel aan de Galerij in Oss gepleegd in de nacht van 6 op 7 april 2004.

Daarbij zijn mobiele telefoons en telefoonkaarten gestolen. Bij de inbraak zijn door de Technische recherche sporen veilig gesteld. Aan de hand van DNA onderzoek kwam de politie op het spoor van de verdachte. De verdachte heeft inmiddels bekend de inbraak te hebben gepleegd.

Vernieling

Oss Dinsdagavond is op de Tollensstraat in zijn woonplaats Oss een 22 jarige man aangehouden terzake vernieling. Hij was met enkele bekenden op straat aan het voetballen. Toen er een auto door de straat gereden kwam schopte hij tegen de zijkant van de auto die daardoor beschadigd werd. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Openbare dronkenschap

Oss Dinsdagavond troffen agenten liggend op een parkeerstrook aan het Industriepark in Oss een 37 jarige man uit Heesch. Naast hem lag zijn fiets. De man was in kennelijke staat van dronkenschap. Hij is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Hij is woensdagmorgen met een bekeuring op zak weer in vrijheid gesteld.