Politie Groningen

Politie houdt drie verdachten in zaak Musselkanaal aan

Zaak Musselkanaal

Musselkanaal, 12-07-2006 o De politie heeft vandaag in verband met het recherche-onderzoek Musselkanaal drie verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 73-jarige man en 71-jarige vrouw uit Lathen (Duitsland).

Twee verdachten, een 24-jarige man en een 15-jarig meisje, beide afkomstig uit Musselkanaal, werden in de vroege ochtend op de openbare weg in Ter Apelkanaal door de politie aangehouden. De derde verdachte, een 17-jarige jongen uit Ter Apel, werd vlakbij de Duitse plaats Oldenburg door de Duitse politie aangehouden. Na de aanhoudingen heeft de politie onder leiding van de rechter-commissaris de woningen van de verdachten in Ter Apel en Musselkanaal doorzocht. De politie heeft in de loop van de ochtend ook nog naar sporen gezocht bij het A.G. Wildervanckkanaal.

Bekentenis

Inmiddels hebben de verdachten die in Nederland zijn aangehouden een korte op hoofdlijnen bekennende verklaring afgelegd. De komende dagen zullen de verdachten verder worden gehoord over hun rol bij het misdrijf. Op vrijdag 14 juli 2006 worden de verdachten die in Nederland zijn aangehouden voorgeleid aan de officier van justitie en de rechter-commissaris. Het Openbaar Ministerie overlegt met de Duitse justitiële autoriteiten over de overlevering van de daar aangehouden verdachte.