2e persbericht van woensdag 12 juli 2006

Eindhoven, 12-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt illegale posterplakker aan

De politie heeft woensdag rond 11.15 uur een 25-jarige man uit Breda aangehouden. Hij werd rond 11.20 uur betrapt bij het beplakken van een stroomkastje op het Wilhelminaplein. Het is niet toegestaan daar posters te plakken. Zijn plakspullen en posters zijn in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Woninginbraak

Tussen dinsdag 23.30 uur en woensdag 06.40 uur is ingebroken bij een woning aan de Rijnlaan. Uit de woning zijn een PC, een notebook, een horloge en een golfstick weggehaald. Ook werden sleutels ontvreemd. Hiermee is de auto, een zwarte Audi A-4 met het kenteken: 61-RF-FG, weggehaald. Deze stond geparkeerd op de oprit. Het keukenraam werd opengebroken om binnen te komen.

Oirschot: Politie houdt man aan voor verkrachting

Woensdag rond 7.30 uur is in zijn woning in Oirschot een 65-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht in de nacht van 4 juli zijn 63-jarige buurvrouw te hebben verkracht. Hij drong die nacht haar woning binnen. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Son: Auto gestolen

Tussen dinsdag 18.15 uur en woensdag 07.30 uur werd op Ekkersrijt 1000 een auto weggehaald. Deze stond geparkeerd op een bedrijfsterrein. Het gaat om een zwarte Volkswagen Golf. De auto heeft geen kenteken, omdat het een showmodel is.

Waalre: Dodelijk ongeval

Woensdag vond rond 9.40 uur op de kruising Willibrordusstraat / Bergstraat een aanrijding plaats tussen een 81-jarige fietser uit Waalre en een 28-jarige bestuurder van de vrachtwagen uit Eindhoven. De vrachtwagen reed over de Willibrorduslaan in de richting van de Bergstraat. Op de kruising sloeg de bestuurder van de vrachtwagen rechtsaf, waarbij hij de fietser over het hoofd zag en aanreed. De fietsers is aan zijn verwondingen overleden.