Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (12/07)

BREDA, 12 juli 2006

Snelheidscontrole
ZEVENBERGEN: De politie hield op dinsdag 11 juli een snelheidscontrole aan de Hazeldonkse Zandweg. 1287 passanten zijn gecontroleerd. Hiervan waren er 29 in overtreding. Er zijn 29 overtredingen geconstateerd.

Meisje (14) mishandeld in binnenstad
BREDA: De politie kreeg op dinsdagmiddag melding van mishandeling aan de Karrestraat. Twee 14-jarige meisjes waren aan het rondkijken in een winkel, toen één van hen werd aangesproken door 3 jongeren, twee meisjes en een jongen. Het drietal volgde hen en daagde hen uit. Uiteindelijk is één van de Oosterhoutse meisjes door een meisje uit het groepjes belagers mishandeld door middel van slaan en krabben. De meisjes zijn een winkel in gevlucht en hier is door personeel contact opgenomen met de politie. De aanleiding van de mishandeling is onduidelijk. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling.

Politie houdt vrouw aan voor rijden onder invloed
BREDA: De politie hield op woensdagochtend 12 juli een 35-jarige vrouw uit Breda aan op de Emerparklaan voor rijden onder invloed. Uit een blaasproef bleek dat ze teveel gedronken had. Ze moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit kwam een uitslag van 595 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurtster is ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van 6 uur. Na verhoor is de automobiliste in vrijheid gesteld. Tegen haar zal prcoes-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden voor rijden onder invloed
BREDA: De politie hield op woensdag 12 juli omstreeks 02.40 uur een 23-jarige inwoner van Bavel aan voor rijden onder invloed. De politie hield hem staande, nadat men zag hoe de man door rood licht reed. Bij het aanspreken van de man werd een alcohollucht waargenomen. De politie bracht de man over naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 535 ug/l. De politie nam het rijbewijs van de man in beslag en hij kreeg een rijverbod van 5 uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw gewond bij aanrijding
BREDA: Een 52-jarige vrouw uit Breda reed op woensdagochtend 12 juli over de Dreef en liet een bus passeren. Hierna trok ze op en zag vermoedelijk een 63-jarige Bredase die op een fiets in dezelfde richting passeerde over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de vrouw met haar fiets ten val kwam. Ze liep hierbij meerdere schaafwonden en kneuzingen op. De vrouw heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Autodiefstal
ZEVENBERGEN: Tussen dinsdagavond 11 juli en woensdagochtend 12 juli is er vanaf de Ansekerke een auto weggenomen. Het gaat om een zilvergrijze Ford Escort met kenteken SL-SV-18. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Auteur: Nicolette Bovenhorst