Gemeente Capelle a/d IJssel

Kerncijfers Capelle aan den IJssel

Deze week verscheen de tweede Feiten & cijfers. Onderwerp van deze editie zijn de kerncijfers van onze gemeente. Hoeveel inwoners telt onze gemeente? Hoe ziet de gezinssamenstelling er in de verschillende wijken uit? Hoeveel woningen zijn er na 1960 gebouwd? Je kunt het allemaal nalezen in Feiten & cijfers. De papieren versie is per post verspreid.

Feiten & cijfers digitaal

Indien u de tweede Feiten & cijfers wilt downloaden kliktt u hier op Feiten & cijfers.

Voor de eerste Feiten & cijfers over speelplaatsen, klikt u hier op Feiten & cijfers (april 2006).

De informatie uit de nieuwe factsheet is vooral afkomstig uit de Buurtmonitor 2006, die in augustus 2006 verschijnt. De Buurtmonitor biedt een schat aan gegevens die inzicht geven in ontwikkelingen op het gebied van bevolking, woningvoorraad en sociale en fysieke leefbaarheid op het niveau van buurten en wijken in Capelle. De monitor bevat gegevens uit registraties van de gemeente, politie, corporaties en lokale organisaties. Verder zijn belevingsgegevens uit de Bewonersenquête opgenomen.

De Buurtmonitor is te downloaden op de Capelse Buurtmonitorwebsite, klik hier op Capelse Buurtmonitor om naar deze website te gaan (de Buurtmonitor opent in een nieuw browserscherm). Tweejaarlijks verschijnt de Buurtmonitor ook in boekvorm.

Buurtmonitor versus Bewonersenquête

Veel mensen verwarren de Buurtmonitor met de Bewonersenquête en omgekeerd. Daarom nog even een korte uitleg. De Bewonersenquête is een grootschalig onderzoek onder de inwoners van Capelle aan den IJssel, dat eens in de twee jaar wordt uitgevoerd. Dit onderzoek vindt plaats aan de hand van vragenlijsten, waarin Capellenaren naar hun mening wordt gevraagd over onderwerpen als leefbaarheid en veiligheid in de woonbuurt, voorzieningen in de gemeente en de gemeentelijke dienstver­ lening. In december 2005 zijn de resultaten van dat jaar gepubliceerd. Deze rapportage is te downloaden door hier te klikken op Bewonersenquête 2005. Voor meer informatie en voorgaande verslagen gaat u naar het product bewonersenquete in het Digitaal Loket op deze website.