Ingezonden persbericht


Persbericht

Aantrekkende arbeidsmarkt in ICT vraagt om inhoudelijke en ludieke aanpak

Appoint's ICT Carrière dag voor D-reizen levert compleet team op

Amsterdam, 12 juli 2006 - Een team van ICT-professionals heeft de ICT Carrière dag, die werving en selectiebureau Appoint Professionals afgelopen vrijdag exclusief voor D-reizen organiseerde, afgesloten met een nieuw arbeidscontract. D-reizen sluit daarmee een uitdagende zoektocht naar ICT-talent succesvol af en is in een keer vijf collega's rijker. Na beoordeling van 114 cv's, voorgesprekken met dertig sollicitanten en een talententest met veertien kandidaten, konden vijf nieuwe medewerkers de dag succesvol afronden met een helikoptervlucht boven Amsterdam.

"De combinatie van het formeel en informeel spreken met kandidaten gedurende de dag en het selecteren van een compleet team in plaats van één of twee medewerkers tegelijkertijd, is een succesformule gebleken," aldus Marja Groen, Hoofd Personeel & Kwaliteitsontwikkeling bij D-reizen.

De ICT Carrière dag bood de deelnemers een gevarieerd programma. Naast gesprekken met recruiters en de talenten motivatie assessment, een test die inzicht geeft in de competenties van professionals, was er tijd ingeruimd voor een boottochtje. Tot slot verzorgde het tijdschrift Bright een workshop voor de kandidaten.

Met uitzicht op hun nieuwe baan bij D-reizen stappen de geselecteerde kandidaten aan het eind van de ICT Carrière dag van Appoint in voor een helikoptervlucht boven Amsterdam

Over D-reizen

D-reizen heeft een landelijke dekking met een netwerk van ca. 170 Vakantiewinkels, 5 call centers en D-reizen.nl. Hiermee vormt D-reizen de grootste onafhankelijke reisbureauketen van Nederland. D-reizen verkoopt reizen van vrijwel alle Nederlandse reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen en maakt deel uit van de samenwerkende Dirk van den Broek Bedrijven.

Over Appoint

Appoint omvat de organisaties Appoint Professionals en de Competence Factory. Appoint Professionals is sinds 1991 intermediair voor tijdelijke en vaste medewerkers in crossmedia, marketingcommunicatie, ICT en internet. De Competence Factory is het eigen trainingsinstituut en testcentrum van Appoint en biedt naast competentieanalyses een reeks van trainingen gericht op de integratie tussen marketing en ICT enerzijds, en design en creatie anderzijds. Appoint Professionals en Competence Factory zijn gevestigd in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.