Deelgemeente Charlois Rotterdam

Deelgemeentepagina 12 juli 2006

In PdF (5,4 Mb) en in tekst.


* Besluiten dagelijks bestuur

* Aanvraag bouwvergunning

* Aanvragen kapvergunningen

* Ondertekening intentieverklaring Woonzorgzone Oud-Charlois
* Convenant Woningbeveiliging Wielewaal

* Informatieavond nieuwbouw Doklaan

* Banieren

* Activiteiten voor de jeugd

* Nelson Mandela Festival (alleen in de Pdf-versie)
* Souvenir van Rdam (alleen in de Pdf-versie)
---

Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.

Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij de deelgemeentesecretarie, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt alsmede een afschrift van het door u ingediende beropepschrift mee met uw verzoek.

Onderstaand vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene vergunningen:

Vergunning verleend:

1. aan Opzoomergroep Bakkerstraat voor het houden van een Rodeneuzendag triathlon voor Cliniclowns op zondag 10 september 2006 van 12.00 tot 17.00 uur. De vergunning omvat tevens het gebruiken van een geluidsinstallatie, het afsluiten van het trottoir Boergoensevliet/Huismanstraat (besluit 4 juli 2006).
2. aan Stichting Blommenfesteijn voor het organiseren van het evenement Jazz in Charlois op zondag 9 juli 2006 van 13.00 tot 18.00 uur op het grasveld rond de Oude Kerk aan de Charloisse Kerksingel. De vergunning omvat tevens het afsluiten van een aantal parkeerplaatsen, het plaatsen van een podium (8 x 5 m), het inrichten van een terras, het plaatsen van een viertal toiletten en het gebruiken van een geluidsinstallatie (besluit 3 juli 2006)
3. aan de heer E. Chobin voor het gebruiken van een geluidsinstallatie op vrijdag 11 augustus 2006 van 13.00 tot 16.00 uur in verband met het optreden van een gospeldansgroep op het Metroplein (besluit 3 juli 2006);

4. aan Euro Hair voor het plaatsen van een viertal kraampjes en een springkussen op het trottoir voor de kapsalon aan de Ossenisseweg 115 en voor het gebruiken van een geluidsinstallatie op zaterdag 19 augustus 2006 van 11.00 tot 17.00 uur in verband met het tweejarig bestaan van de kapsalon (besluit 4 juli 2006);
5. aan Speeltuin 7 voor het gebruiken van een geluidsinstallatie op zaterdag 22 juli 2006 van 12.00 tot 17.00 uur in verband met de heropening van de bouwtuin en op zaterdag 26 augustus 2006 van 20.00 tot 11.30 uur in verband met de zomerslotavond op de speeltuin aan de Sliedrechtstraat 250 (besluit 5 juli 2006).

Drank- en Horecawet:

Vergunning verleend:


1. aan mevr. Koehoorn voor uitoefening van een horecabedrijf op het adres Grondherenstraat 12 (café Nieuwe Lijn 4). Het betreft overname van een bestaand bedrijf zonder wijziging (besluit 4 juli 2006);


2. aan Ahoy Horeca B.V. voor uitoefening van een horecabedrijf op het adres Ahoyweg 10 (Ahoy Rotterdam). Het betreft optreden van een nieuwe leidinggevende (besluit 4 juli 2006)

Besluiten hoofd sector Bouw- en Woningtoezicht Rotterdam namens het dagelijks bestuur:

Woningwet:

Vergunning verleend:


1. voor het veranderen van de winkelpuien aan Plein 1953 nrs. 1 t/m 14 (besluit 9 juni 2006);


2. voor het plaatsen van een pompput en meetput aan de Brielselaan 175 (besluit 12 juni 2006)

Vrijstelling bestemmingsplan verleend/toestemming verleend:


1. voor het wijzigen van het gebruik van het pand(deel) gelegen aan de Boergoensevliet 191C van woning naar huisartsenpraktijk (besluit 12 juni 2006).

De besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl . U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).


---

Aanvraag bouwvergunning

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois maakt in het kader van art. 41 van de Woningwet bekend dat de volgende aanvraag voor een bouwvergunning is ingediend:

1. voor het oprichten van een bouwmarkt, Driemanssteeweg;

Bovengenoemde plan moet nog volledig worden beoordeeld.

Informatie over de voortgang van bovengenoemd plan kan worden verkregen bij het Secretariaat Bouwtoezicht, Galvanistraat 15, tel. 489 49 66, 489 55 88 of 489 64 37.

Rotterdam, 12 juli 2006

Namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois,

H. Goedhart

Directeur dS+V


---

Aanvragen kapvergunningen

In het kader van art. 4.4.6 van de Algemene Plaatselijke Verordening maakt het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois bekend dat de volgende aanvragen voor een kapvergunning zijn ingediend:


1. voor het kappen van 1 wilg, 2 abelen, 1 es en 1.055 m2 bosplantsoen staande in de omgeving Hansweertstraat/Ooltgensplaatweg. De bomen moeten worden gekapt i.v.m. de herinrichting van het Havenspoorpad.
N.B. Bovenstaande aanvraag ligt ter inzage tot en met woensdag 19 juli 2006 ter secretarie van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11 (Afdeling Centrale Ondersteuning Wijkzaken).


2. voor het kappen van de volgende bomen: a. 1 ceder staande in de tuin Melissantstraat 262. Volgens aanvager is de boom te groot voor zijn standplaats;
b. 2 robinias staande in de gemeenschappelijke tuin aan de Zierikzeestraat. De bomen zijn dood en leveren gevaar voor de omgeving op door vallende takken;
c. 2 malussen staande t.h.v. Krabbendijkestraat 2171. De bomen zijn dood en één ervan levert gevaar op voor de omgeving; d. 1 laburnum staande t.h.v. Burghsluissingel/hoek Ossenisseweg. De boom is dood;


3. voor het kappen van 1 es staande aan de westelijke zijde van de Courzandseweg recht tegenover de Turbiniastraat. Volgens aanvrager moet de boom worden gekapt i.v.m. de aanleg van een in-/uitrit t.b.v. de nog te plaatsen tijdelijke woonunits op het voormalige RDM-terrein.

Aanvragen nrs. 2 en 3 liggen tot en met woensdag 26 juli ter inzage ter secretarie van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11 (Afdeling Centrale Ondersteuning Wijkzaken).


---

Ondertekening intentie verklaring Woonzorgzone OudCharlois.

Na de Woonzorgzone in Zuidwijk en Pendrecht is Oud-Charlois aan de beurt. In opdracht van de deelgemeente Charlois is een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd door het bureau ProZorg naar de ontwikkeling van een Woonzorgzone in de wijk Oud-Charlois.

Met de ondertekening van de intentieverklaring op 4 juli 2006 spreken partijen op het gebied van wonen zorg en welzijn met elkaar af om Oud-Charlois in de komende jaren levensloopbestendig te maken. Een wijk waar alle inwoners, jong, oud met lage en hoge inkomens, met en zonder lichamelijke, psychische of verstandelijke beperkingen, zo lang mogelijk en indien nodig met de juiste ondersteuning, in staat worden gesteld zelfstandig te wonen en te leven in een voor hem/haar geschikte woning en woonomgeving.

Het convenant is ondertekend door een groot aantal partijen, te weten: woningcorporaties Vestia Rotterdam-Feijenoord, De Nieuwe Unie en Woning Bedrijf Rotterdam, Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam, Zorggroep Rijnmond, Thuiszorg Rotterdam, De Strome n, Stichting Sonneburgh, Laurens, Charlois Welzijn en de deelgemeente Charlois. .

Vertegenwoordigers van een groot aantal partijen ondertekenden op 4 juli de intentieverklaring Woonzorgzone OudCharlois.


---

Convenant Woningbeveiliging Wielewaal

Op 5 juli 2006 ondertekenden vertegenwoordigers van woningcorporatie WBR, deelgemeente Charlois en de Bewonersorganisatie Wielewaal het Convenant Woningbeveiliging Wielewaal.

Van 2006 tot en met 2008 zullen in totaal 204 woningen voorzien worden van inbraakwerende maatregelen. Dit zal in fasen gebeuren: 62 woningen in 2006, 80 woningen in 2007 en 62 woningen in 2008. De kosten hiervoor worden gezamenlijk gefinancierd door WBR en Deelgemeente Charlois. Wellicht wordt een kleine bijdrage gevraagd van de bewoners. Na 2008 wordt het project geëvalueerd en zal worden bekeken of hiermee wordt doorgegaan.

De overeenkomst inbraakbeveiliging Wielewaal werd ondertekend door (v.l.n.r.) mevr. A. van der Sijde van woningcorporatie WBR, deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst en dhr. R. Seitzinger van bewonersorganisatie Wielewaal (foto: fotopersbureau Cor Vos)


---

Informatieavond nieuwbouw Doklaan

Op woensdagavond 19 juli aanstaande is er een informatie-avond over het bouwplan voor de nieuwbouw op de hoek Doklaan/Dokstraat, de locatie die al enige jaren braak ligt.

Het plan omvat de bouw van 39 appartementen en vier eengezinswoningen.

Voordat de bouwvergunning passend binnen het bestemmingsplan zal worden verleend, wil de deelgemeente de omwonenden en andere belangstellenden informeren over dit nieuwbouwplan. Tijdens de avond zal de architect het plan presenteren.

De informatieavond wordt gehouden in het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11 (Waalhavenzaal) en begint om 19.30 uur.

Wie niet in de gelegenheid is om deze informatieavond te bezoeken, kan vanaf 13 juli tijdens kantooruren het plan komen inzien op het deelgemeentekantoor.


---

Fier wapperen deze week banieren van de deelgemeente Charlois én van het North Sea Jazzfestival langs de looproute tussen metrostation Zuidplein en Ahoy. Het North Sea Jazzfestival wordt op 14, 15 en 16 juli voor de allereerste keer gehouden in Rotterdam.

Daarom wilde de deelgemeente zowel de organisatie van North Sea Jazz als de vele bezoekers welkom heten en is de looproute aangekleed met banieren. Na het festival blijven de masten staan, maar dan versierd met banieren van de deelgemeente Charlois en Ahoy (foto: fotopersbureau Cor Vos)


---

Activiteiten voor de jeugd

Je hoeft je deze lange zomerse vakantie beslist niet te vervelen! Want deze zomer is weer heel wat te doen voor kinderen, tieners en jongeren in Charlois! Iedere week lees je op deze pagina waar je komende week bij jou in de wijk kunt spelen of sporten

Beachweek in Pendrecht

Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 juli, dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur, zijn jullie van harte welkom op Plein 1953, waar diverse activiteiten worden georganiseerd door Thuis Op Straat, Banda di Kas, Sport en Recreatie en Charlois Welzijn. Op dinsdagmiddag 18 juli en vrijdagmiddag 21 juli is daar ook een heuse dominoworkshop plus toernooi. Op woensdagmiddag 19 juli kun je er kennismaken met alle ins en outs van honk- en softbal.

Honk- en Softbalinstuif

In Pendrecht kunnen (oudere) jongeren ook kennismaken met deze sporten en wel op disndagavond van 18.30 tot 21.00 uur op de Playground Rilland Bathstraat.

Pannavoetbal en barbecue in de Wielewaal

Jongeren uit de Wielewaal kunnen op maandagmiddag 17 juli van 13.00 tot 16.00 uur terecht op het Voetbalplein in de Rollostraat voor een flinke pot pannavoetbal. Dezelfde avond is er vanaf 18.00 uur bij De Swing in de Wielewaal een barbecue. Beide activiteiten worden georganiseerd door Charlois Welzijn.

Survival Carnisse/Tarwewijk

Woon je in Carnisse of de Tarwewijk? Dan is misschien de survival wat voor jou! Op woensdag 19 juli organiseert Charlois Welzijn in het Lage Bergse Bos activiteiten als een hindernisavontuur en vlottenbouwen. Deze inspannende dag wordt besloten met een maaltijd. Er zijn drie groepen: tieners t/m 14 jaar, meiden vanaf 12 jaar en jongeren vanaf 15 jaar. Om 11.00 uur wordt vanaf de Arend & Zeemeeuw, Texelsestraat 18 met busjes naar het Lage Bergse Bos gereisd. De activiteit kost
4,-- per persoon (incl. vervoer en maaltijd) en duurt tot 17.00 uur. Je moet je vooraf wel even aanmelden bij de jongerenwerkers: Miranda Hewitt 06-48831339 of Mohammed Insi 06-43904767.

Survival Pendrecht

Ook de tieners en jongeren uit Pendrecht kunnen deze week op survival in het Lage Bergse Bos. Op vrijdag 21 juli om 11.00 uur vertrekken de busjes vanaf Activiteitencentrum Pendrecht, Plein 1953 nr 191. Het programma ziet er hetzelfde uit als voor Carnisse/Tarwewijk en geldt voor dezelfde groepen (zie hierboven). Je moet je van tevoren aanmelden bij de jongerenwerker van Charlois Welzijn voor Pendrecht: Mohammed Insi, tel. 06-439 04 767.

The Mall Millinx

The Mall aan de Moerkerkestraat in de Millinxbuurt draait in de zomervakantie op volle toeren. Het programma geldt echter alleen voor jongeren (15+) die al lid zijn van The Mall en over een pasje beschikken.

Op di. 18 juli is er soos, op wo. 19 juli film, op do. 20 juli Hiphop/Open Podium, op vr. 21 juli zwemmen, op za. 22 juli Brassbandfestival en op zo. 23 juli soos.

Voor meer informatie over deze activiteiten: Ganaira Brown, ganaira@yfc.nl, tel. 06-489 811 02.

The Mall Pendrecht

Ook The Mall in Pendrecht (Krabbendijkestraat) organiseert deze zomer volop activiteiten. Ook hier geldt het programma alleen voor jongeren (15+) die al lid zijn van The Mall en over een pasje beschikken. Op ma. 17 juli is er soos, op di. 18 juli een tafeltennistoernooi en op do. 20 juli voetballen op het terrein van DEHMusschen aan de Oldegaarde. Voor meer informatie over deze activiteiten: Frank Kroon, Frank.kroon@yfc.nl, tel. 06 265 12 187.

(Activiteiten kunnen door omstandigheden zoals slecht weer of ziekte soms niet doorgaan)