Ingezonden persbericht


persuitnodiging: Campina, Wereld Natuur Fonds, Solidaridad en Stichting Natuur en Milieu

MET NIEUWE INFORMATIE!

SAMENWERKING CAMPINA MET MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES WERELD NATUUR FONDS, SOLIDARIDAD EN STICHTING NATUUR EN MILIEU

Graag nodig ik u - mede namens het Wereld Natuur Fonds, Solidaridad en Stichting Natuur en Milieu - uit voor de perspresentatie van het toekomstige beleid van Campina op het punt van de verduurzaming van haar zuivelketen en de introductie van een nieuw 'evenwichtig' Campina zuivelconcept. Campina gaat zich hiermee sterk onderscheiden op het punt van duurzaamheid, natuurlijkheid en gezondheid.

Daarnaast zal tijdens deze presentatie ook de officiële samenwerking worden bezegeld tussen Campina, het Wereld Natuur Fonds, Solidaridad, en Stichting Natuur en Milieu voor een gezamenlijk baanbrekend initiatief voor verduurzaming van de zuivelketen en het behoud van de oerbossen.

Campina gaat, als eerste internationale zuivelonderneming in Europa en grootste retailmerk in Nederland, de komende periode belangrijke nieuwe stappen zetten in de zuivelbranche. De rol van de melkveehouder wordt bovendien nog belangrijker en zichtbaarder door een unieke, nieuwe manier van differentiatie van de melk vanaf de bron bij de melkveehouder. En bovendien gaat Campina in samenwerking met bovengenoemde maatschappelijke organisaties vernieuwend aan het werk op het terrein van duurzaamheid.

Daar willen wij u graag deelgenoot van maken.
De presentatie vindt plaats op woensdag 12 juli aanstaande bij Campina-melkveehouder Verkleij in Hazerswoude-dorp, Vierheemskinderenweg 40-42 en begint om 13.00 uur. U bent welkom vanaf 12.30 uur. De bijeenkomst duurt tot 14.45 uur.

Namens Campina zullen toelichtingen worden gegeven door:
* drs J.J.G.M. (Tiny) Sanders, CEO Campina;
* C.H. (Kees) Wantenaar, voorzitter coöperatiebestuur Campina;
* drs W.A.M. (Wouter) de Bruijn, Groepsdirecteur Consumer Products Europe
* S.G. (Bas) van den Berg, Country Director CPE Nederland Branded Products (Campina en Mona). Namens de maatschappelijke organisaties zullen toelichtingen worden gegeven door:
* Mirjam de Rijk, Algemeen directeur Stichting Natuur en Milieu,
* Roelf Haan, Voorzitter Solidaridad

* Charlotte Linnebank, Hoofd Afdeling Bedrijven Wereld Natuur Fonds In aansluiting hierop zullen circa 70 melkveehouders, die binnen de coöperatie Campina een bestuurlijke topfunctie vervullen, officieel en symbolisch het commitment vanuit de melkveehouders tonen door ondertekening van deze unieke stap die hun onderneming Campina zet.

Melk is melk, maar Campina melk is straks definitief anders. Met onze gezamenlijke passie voor zuivel gaan we ons merk en communicatiethema 'het zit in onze natuur' structureel en ingrijpend verder inhoud geven. Zowel emotioneel als intrinsiek. Dat willen we u graag vertellen op 12 juli aanstaande. U bent daarvoor van harte uitgenodigd.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: jsnoek@porternovelli.nl. U ontvangt dan een routebeschrijving. Indien u zich reeds heeft aangemeld, hoeft u dit uiteraard niet nogmaals te doen.

Met vriendelijke groeten,

drs J.J.G.M. (Tiny) Sanders,
CEO Campina BV