Gemeente Deventer

Week 28, 11 juli 2006

SPELEN IN UITVOERING

De gemeente Deventer roept hulp in bij de voorbereidingen van het groot onderhoud van buurtspeelplekken in Deventer. De sector Gemeentewerken bereidt het groot onderhoud in de dorpen Lettele, Okkenbroek, Schalkhaar, Diepenveen, de wijk De Hoven in Deventer voor en doet dit samen met de kinderen.

In een aantal bijeenkomsten geven ambtenaren van de gemeente uitleg over het beleidsplan Spelen in Deventer, Kiezen voor Kwaliteit. De gemeente gaat tijdens de bijeenkomst ook wensen inventariseren. De wensen van de bewoners, maar zeker de wensen van de grootgebruikers van de buurtspeelplekken, de kinderen. De gemeente wil graag weten wat kinderen graag doen. Klimmen, klauteren, schommelen, sporten, springen, ontmoeten enzovoort. De inventarisatie wordt gebruikt bij het opstellen van het definitieve ontwerp van de speelplekken.

De bijeenkomsten zijn gepland op:

* Buurtspeelplek Okkenbroek:
12 juli van 17 tot 18 uur bij de speelplek IJssel de Schepperstraat te Okkenbroek

* Buurtspeelplek Lettele:
17 juli van 17 tot 18.30 uur bij café Spikker te Lettele
* Buurtspeelplekken Diepenveen:
19 juli van 16 tot 19.30 uur bij Hof van Salland te Diepenveen

Achtergrondinformatie groot onderhoud speelplekken

In oktober 2004 heeft de gemeenteraad het speelbeleidsplan âKiezen voor Kwaliteitâ vastgesteld. De gemeente voert van 2006 tot 2009 stap voor stap groot onderhoud uit aan speelplekken in Deventer. Er wordt gebiedsgericht gewerkt, de nadruk ligt op de aanpak van bestaande speelplekken in buurten, wijken en dorpen met de oudste speel- en sporttoestellen.

In Schalkhaar, Diepenveen, Okkenbroek, Lettele en de wijk De Hoven zijn ongeveer vijftig speelplekken. Daarbij komen de schoolspeelpleinen die ook onderdeel zijn geworden van de buurtspeelplekken. Eén van de andere zaken die bij groot onderhoud aan bod komen, is het vervangen van speeltoestellen die niet voldoen aan de veiligheidsvoorschriften of waarvan de levensduur nog zeer minimaal is.

De gemeente plaatst speeltoestellen afgestemd op de leeftijd en speelwensen. Een ander onderdeel van het groot onderhoud is het omzetten van een speelplek met speeltoestellen, naar een stukje gazon of een âpleintjeâ waar kinderen gewoon heerlijk kunnen voetballen of ravotten.

Publicatiedatum: 11-7-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 11 juli 2006